Siirry suoraan sivun sisältöön

Kulkuyhteydet Kansallisoopperaan

Tervetuloa!

Oopperatalo sijaitsee Mannerheimintien ja Helsinginkadun kulmassa (Helsinginkatu 58).

Pääsisäänkäynti on Mannerheimintien puolella (kartalla nuoli 1). Pääsisäänkäynti avataan normaalisti 1,5 tuntia ennen päänäyttämön esityksen alkua.

Esteetön sisäänkäynti sekä käynti Alminsaliin ja lipunmyyntiin tapahtuu Oopperankujan (Töölönlahden) puolelta (kartalla nuoli 2).

Oopperan lähellä sijaitsee kaksi hotellia. Tutustu myös Hotelli Crowne Plazan tarjoamiin oopperapaketteihin, joihin sisältyy hotellipalvelut ja ilta Oopperassa!

Omalla autolla

Kansallisoopperan oma pysäköintialue Oopperankujan (Töölönlahden) puolella on tarkoitettu invapysäköintiin sekä lyhytaikaiseen (15 min) pysäköintiin. Pysäköintialueelle voi pysäköidä, kun asioi Oopperan lipunmyynnissä tai tulee vastaan esityksessä kävijöitä.

Oopperataloa lähin yleinen pysäköintialue sijaitsee Mäntymäenkentällä. Pysäköintialueella on maksullisia paikkoja ma-pe klo 19 saakka. Pysäköinti näillä paikoilla on illalla ja viikonloppuisin maksutonta.

Huomaathan, että pysäköintipaikoista saattaa olla pulaa esimerkiksi Olympiastadionilla järjestettävien tapahtumien aikana. Lähimmät pysäköintialueet on merkitty karttaan tämän sivun lopussa.

Sijainti kartalla (Google Maps)

Polkupyörällä

Kansallisoopperaan pääsee kätevästi myös polkupyörällä. Pyörätelineitä on mm. Oopperankujan puoleisen sisäänkäynnin edustalla. Pyörätiet Oopperalle tulevat pohjoisesta Urheilukatua pitkin, idästä Helsinginkatua pitkin ja keskustasta Töölönlahden rantaa sekä Mannerheimintietä pitkin.

Taksilla

Taksit jättävät ja noutavat asiakkaat Töölönlahden puoleiselta sisäänkäynniltä.

Junalla

Helsingin rautatieasemalta on noin 20 min kävelymatka Oopperalle. Matkan voi kulkea myös raitiovaunuilla 4, 7A/7B ja 10 (Lasipalatsin pysäkiltä) sekä 2 (Rautatientorin pysäkiltä).

Raitiovaunulla ja linja-autolla

Oopperaan pääsee helposti raitiovaunulla tai linja-autolla. Pysäkit on merkitty oheiselle kartalle.

HSL Reittiopas

Kaukoliikenteen aikataulut (matka.fi)

Oopperalle saapuvat raitiovaunut ja linja-autot (pysäkin numerot merkitty kartalle):
Pysäkki 1
: raitiolinjat 2, 4, 7A/7B ja 10
Pysäkki 2
: raitiolinja 8
Pysäkki 7
: Mannerheimintietä saapuvat lähi- ja kaukoliikenteen bussit.
Pysäkki 8
: Helsinginkatua saapuvat lähi- ja kaukoliikenteen bussit. 

Oopperalta lähtevät raitiovaunut ja linja-autot (pysäkin numerot merkitty kartalle):
Pysäkki 1:
Mannerheimintie - raitiovaunut pohjoiseen (2, 4, 7A, 10), Mannerheimintie - raitiovaunut keskustaan (2, 4, 7B, 10)
Pysäkki 2:
Helsinginkatu - raitiovaunut itään (8), Helsinginkatu - raitiovaunut länteen (8)
Pysäkki 3:
Helsinginkatu - bussit itään (70T), Helsinginkatu - bussit itään (640, 760-780, 830-870), kaukoliikenteen pikavuoropysäkki Tuusulan, Lahden ja Porvoon suuntaan.
Pysäkit 4 ja 6
: Mannerheimintie - bussit pohjoiseen (20N, 40, 42, 43, 63, 69, 194-270, 300-324, 345-495; pysäkki Toivonkadun risteyksessä)
Pysäkki 5:
Mannerheimintie - bussit pohjoiseen (280, 290, 339; kaukoliikenteen pysäkki Helsinginkadun risteyksessä), kaukoliikenteen pikavuoropysäkki Turun ja Tampereen suuntaan.

Illan esitysten arvioidun päättymisajan voit tarkistaa teoskohtaiselta sivulta. 

Kartta