Logo

 

Suomen Kansallisoopperan yleisöyhteistyön uutiskirje 4/2012

Hyvä lukija,


Kansallisoopperan Yleisöyhteistyön syyskausi on ollut iloinen ja vilkas. Olemme toteuttaneet mitä erilaisimpia hankkeita niin talon sisällä kuin sen seinien ulkopuolellakin. Lapsille ja nuorille suunnatut tanssiesitykset Nimeni on Sormiradio ja Tanssimatsi sekä Auringonkukat- ja KadosKissa-oopperat ovat matkanneet pakettiautossa aina Vantaalta Viitasaarelle ja Espoosta Inariin. Eri projektit, kuten Balettienergiaa pojille!, Don Carlos ja Kuule, minä sävellän! ovat onnistuneet hienosti, ja kiittävä palaute on palkinnut meidät tekijät monin verroin.

Lasten taidetuokioiden, koululaisten pääharjoitusvierailujen sekä hoivalaitos- ja sairaalakonserttien jatkuvasti kasvavat osallistuja- ja kuulijamäärät kertovat kaipuusta taiteen koskettavuuden äärelle. 

Syyskautemme huipentuu uuteen, upeaan ensi-iltaan. Fotosoppa on koululaisille suunnattu riemukas tanssiteos, jossa seikkaillaan ravintolamaailmassa. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan keitoksesta!

Haluan erityisesti kiittää niin kaupunkeja, kuntia kuin koulujakin, joissa olemme vierailleet tämän vuoden aikana. Ja jokaista teistä, jotka omalla panoksellanne olette tehneet Yleisöyhteistyön toiminnan mahdolliseksi ja tekemisen arvoiseksi. Yhteistyömme jatkukoon, edessä on monipuolinen ja valloittava kevätkausi!

Satu Ristlakki

vastaava tuottaja

 

  

 

Ajankohtaista kouluille  

Ilmoittaudu kevään pääharjoituksiin

Pian on aika ilmoittautua kevään pääharjoituksiin. Oopperaohjelmistossa on mm. koko perheen Robin Hood, Mozart-klassikko Figaron häät sekä Wagnerin huikea Tristan ja Isolde iltaharjoituksena. Satumaisen Prinsessa Ruususen lisäksi baletin puolella on luvassa kaksi nykytanssin harjoitusta.

14.1.2013 alkaen voivat ilmoittautua ne ryhmät, jotka eivät olleet harjoituksissa vuonna 2012. Muut ilmoittautuvat 21.1.2013 alkaen. Lue lisää täältä.

Fotosoppaa keittämään!

Sara Saviolan uusi riemukas tanssiteos alakouluikäisille kantaesitetään 12. joulukuuta. Esityksiä on joulukuussa 4 ja kevätkauden aikana 6. Lisäksi Fotosoppa vierailee Vantaalla ja Espoossa. Tarinassa sopparavintolan siivooja Sofia unelmoi tarjoilijan paikasta. Millainen soppa syntyy, kun Sofia pääsee kokeilemaan haaveittensa ammattia? Katso esityspäivät täältä!

 

 

Uutisia

Päivä täynnä tanssia ja merirosvoja

Oopperassa vietettiin avoimien ovien päivää lokakuussa, teemana baletti ja merirosvot Le Corsairen hengessä. Päivän aikana sai seurata ammattitanssijoiden aamutreeniä, perehtyä hovikoulussa 1700-luvun Versailles’n hovietikettiin, pukeutua esiintymisasuihin ja saada kasvoilleen arpia tai kimaltavia koristeita. Musiikkipajassa opeteltiin merirosvolauluja ja askartelupajassa tehtiin silmälappuja ja merirosvolippuja. Solistitanssija Henrik Burman veti balettipajan aikuisille, ja koko perheen voimin otettiin baletin ensiaskeleita Jarmo Rastaan johdolla.

 

Tanssi ilahdutti hoivalaitoksissa

Kansallisbaletin tanssijat ilahduttivat vantaalaisia vanhuksia syyskuussa vierailuilla kolmeen hoivalaitokseen. Vastaanotto oli lämmin ja innostunut, kun nuoret tanssijat esittelivät osaamistaan, juttelivat vanhusten kanssa ja pitivät pienen balettiin perustuvan jumppatuokionkin. Jalat naputtivat tahtia ja kommentit olivat herkässä – esityksen aikana ihasteltiin ballerinan kauneutta ja sitä, miten "noin hoikka poika jaksaa nostaa tytön olkapäälle istumaan".

Syksyn aikana on vierailtu yhteensä 14 hoivalaitoksessa pääkaupunkiseudulla. Tanssijoiden lisäksi esiintyjinä on kuultu Oopperan solisteja ja orkesterimuusikoita.

 

Projektikuulumisia

 

Kuule, minä sävellän! 
Espoolaisten ja vantaalaisten yläkoulujen nuoret tutustuivat orkesterisoittimiin ja –musiikkiin sekä säveltämisen maailmaan.

Taidekorkeakouluyhteistyö
Don Carlos -taidekasvatusprojekti on pyörinyt onnistuneesti kolmessa espoolaisessa koulussa tämän syksyn aikana.

Laululla ja Liikkeellä läsnä
Koulutukset tarjoavat uusia ideoita vanhusten hoivalaitoksissa työskenteleville.

Lue lisää projekteista täältä.

 

 

Ajankohtaista päiväkodeille

Tuokio taiteelle!

5–6-vuotiaiden hauskat työpajat jatkuvat kevätkaudella. Päiväkotiryhmille maksuttomissa taidetuokioissa liikutaan Robin Hoodin ja Prinsessa Ruususen tunnelmissa, teemoina mm. musiikki, askartelu ja tanssi. Lue lisää täältä ja varaa paikkasi 17.12. alkaen!  

Konststunder även på svenska den 15. maj.

 

Yhteystiedot:
Vastaava tuottaja: Satu Ristlakki, (09) 4030 2516
Tuottaja: Tarmo Tanttu, (09) 4030 2214
Tuotantoassistentti: Malla Vanhanen, (09) 4030 2330
etunimi.sukunimi@opera.fi

http://www.ooppera.fi/palvelut/yleisoyhteistyo