Siirry suoraan sivun sisältöön

Anna Karenina, Iloinen leski  

Oopperan Tukisäätiön nimikkorahastot

Kansallisoopperan tukirahasto 

Kansallisoopperan tukirahaston tarkoitus on edistää maamme ooppera- ja balettitaidetta sekä tukea toimia, joilla kehitetään uuden oopperatalon edustavuutta ja viihtyisyyttä. Rahasto jakaa apurahoja ooppera- ja balettitaiteita edustaville luoville tai esittäville taiteilijoille, Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen opiskelijoille sekä muille ooppera- ja balettitaidetta tukevissa tehtävissä toimiville henkilöille taitojensa ja kykyjensä kehittämiseen. Rahasto tukee taideteos- ja muitakin hankintoja sekä toimenpiteitä oopperan sekä baletin suosion ja kannatuksen kasvattamiseksi.

Professori Alfons Almin stipendirahasto

Rahasto perustettiin oopperalaulajan, pitkäaikaisen oopperanjohtajan ja uuden oopperatalon rakentamiseksi ponnistelleen professorin Alfons Almin kuoltua hänen muistonsa kunnioittamiseksi tehdyistä lahjoituksista. Rahasto jakaa apurahoja oopperan orkesterin jäsenille taiteellisen tason kohottamiseksi. 

Matti Ahteen stipendirahasto

Rahaston perusti Oopperan Tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Matti Ahde lahjoituksellaan helmikuussa 2006. Rahaston tarkoitus on tukea tanssi- ja laulutaidetta jakamalla stipendejä vuosittain vähintään yhdelle tanssijalle ja/tai yhdelle laulajalle opintoja ja harjoituksia varten.

Mikko Franckin stipendirahasto

Rahaston perusti Oopperan Tukisäätiön hallituksen jäsen, kapellimestari Mikko Franck lahjoituksellaan marraskuussa 2013. Rahaston tarjoitus on tukea ooppera- ja balettitaiteen korkean taiteellisen tason ylläpitämistä ja edelleenkehittämistä jakamalla apurahoja ja stipendejä taiteen parissa työskenteleville ammattiosaajille tai erityisen lahjakkaille opiskelijoille.

Suomalaisten oopperalaulajien stipendirahasto

Rahaston perusti lehtori Mirjam Helin lahjoituksellaan uuden oopperatalon vihkiäispäivänä 30.11.1993. Rahaston tarkoitus on tukea laulutaidetta jakamalla stipendejä suomalaisille oopperalaulajille opintoja varten.