Siirry suoraan sivun sisältöön

Oopperatalon päälämpiössä ihaillaan Töölönlahden luontoa

Kansallisooppera palvelee

Haluamme tarjota sinulle miellyttävän vierailun Oopperassa. Autamme mielellämme varauksen tekemisessä ja vierailusi suunnittelussa.

OopperashopOopperashop

Oopperashopista voit ostaa ooppera- ja balettiaiheisia tuotteita. Valikoimissa on myös ainoastaan Oopperashopia varten tehtyjä uniikkituotteita ja nimikirjoituksilla varustettuja fanituotteita. Oopperashop palvelee lipunmyyntiaulassa lipunmyynnin aukioloaikoina sekä aina ennen esityksiä, väliajoilla ja esitysten päätyttyä.

Oopperashop

Vaaleanpunainen mansikkaleivosVäliaikatarjoilut

Voit välttää jonottamista väliajalla tilaamalla tarjoilut jo etukäteen. Virkistävistä väliaikatarjoiluista vastaa Kanresta Oopperaravintolat.


Ravintolapalvelut

naulakkoAulapalvelut ja löytötavarat

Voit jättää päällysvaatteesi maksutta vartioitaviksi esityksen ajaksi. Vaatteiden lisäksi säilytykseen jätetään reput ja suuret laukut. Juomien ja ruokien vieminen katsomotilaan on kielletty. Kadonneesta naulakkolapusta veloitetaan 5 euron hinta.

Löytötavaroita voi tiedustella Töölönlahden puolen aulassa päivystävältä vahtimestarilta ma–pe klo 9–18, p. (09) 4030 2306. Kahden viikon välein löytötavarat toimitetaan Suomen löytötavarapisteeseen.

Tekstilaite

Kansainvälisen käytännön mukaisesti oopperat esitetään pääosin alkuperäiskielellä, italialaiset oopperat italiaksi, saksalaiset saksaksi jne. Juonen seuraamista helpottaa näyttämöaukon yläpuolella sijaitseva tekstilaite, jossa tarina kulkee yleensä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi käännettynä.

WLANLangaton nettiyhteys

Oopperatalossa on asiakkaiden käytössä langaton nettiyhteys. Henkilökohtaisen maksuttoman salasanan WLAN-verkkoon saa lipunmyyntiaulassa olevasta automaatista. Automaatti sijaitsee uloskäynnin vieressä.

Oopperatalon Töölönlahden puoleinen sisäänkäyntiEsteettömyys

Päänäyttämöllä ja Alminsalissa on pyörätuolipaikkoja ja oopperatalon edusta Töölönlahden puolella on varattu invapysäköintiin. Päänäyttämön katsomossa on induktiosilmukka. Lue lisää esteettömyyspalveluistamme.

Esteettömyyspalvelut

Maalia, pensseli ja kenkäOpastetut kiertokäynnit

Joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko voit päästä kurkistamaan kulissien
takaiseen elämään opastetulla suomenkielisellä kierroksella. Järjestämme kierroksia myös ryhmille, ja tilauksesta kierroksen voi saada myös muulla kielellä.

Kiertokäynnit

Runoilijan omaa käsialaa Aleksis Kivi -oopperan lavastuksestaAsiakaslehti ja käsiohjelmat

Teosten taustojen, tekijöiden ja syntyvaiheiden tuntemus syventää taidenautintoa, ja tuoreet uutiset oopperatalosta piristävät käyntien välillä. Tilaa Ooppera & Baletti -lehti maksutta tai tutustu käsiohjelmiin jo ennen esitystä. Osasta teoksia julkaistaan suomenkieliset libretot Oopperan nettisivuilla.

Lehti ja käsiohjelmat

Libretot

Pieni tyttö peilailee suuri tutu ylläänYleisötyö

Yleisötyö on Kansallisoopperan toimintaa lasten ja nuorten sekä muiden erityisryhmien parissa. Teemme esityksiä lapsille ja nuorille sekä luomme taidekasvatusprojekteja yhdessä koulujen ja muiden erilaisten ryhmien kanssa ympäri Suomen.

Toiminnan esittely