Siirry suoraan sivun sisältöön

Koululaisooppera Auringonkukat

Tavoitteet & filosofia

Haluamme lasten ja nuorten sekä muiden erityisryhmien saavan kokemuksia oopperasta ja baletista heidän omilla ehdoillaan - usein itse tekemällä ja tekemisen kautta oppimalla. Toiminnassamme korostuu taidemuodon yhteisöllisyys sekä aineeton luonne: elävä esitys tapahtuu tässä ja nyt.

Peruskoulujen kanssa tehtävä yhteistyö on tärkein työmuotomme. Vaikka projektiemme päämääränä on taiteellinen elämys, sivutuotteena lapset oppivat uusia työskentelytapoja sekä käyttämään luovuuttaan. Opettajat ja ohjaajat löytävät uudenlaisia työskentelymenetelmiä ja mahdollisuuksia moniaineiseen opetukseen opetussuunnitelman sisällä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaamme!

Yleisöyhteistyön etusivulle

Kulttuurityötä jo 20 vuotta

Vuosina 1993-1998 osasto toimi nimellä Yleisökoulutus, 1998 nimeksi vaihtui Oop!, ja nyt jatkamme nimellä Yleisöyhteistyö. Projektista tuli Kansallisoopperan virallinen osasto vuonna 2006. Toimintamme tavoittaa vuosittain jopa 25 000–35 000 ihmistä. Lue Oopperan yleisöyhteistyön kehityksestä enemmän oheisesta historiikista:

Kasvatuksesta yhteistyöhön

Yhteistyössä

Yleisöyhteistyö on Euroopan oopperatalojen yleisökoulutusosastojen yhteistyöverkosto RESEO:n sekä pohjoismaisen nuortenoopperaverkoston sekä ASSITEJ-lastenteatterijärjestön jäsen.