Siirry suoraan sivun sisältöön

Lapsia koululaisoopperan harjoituksissa

Taidekasvatusprojektit

Lapsille ja nuorille suunnattujen esitysten lisäksi Suomen Kansallisooppera toteuttaa yhteistyössä koulujen ja muiden ryhmien kanssa erilaisia taidekasvatusprojekteja. Alla esimerkkejä projekteistamme:

Kuule, minä sävellän!

Kuule minä sävellän!-hankkeessa espoolaisten ja vantaalaisten yläkoulujen nuoret tutustuvat orkesterisoittimiin ja –musiikkiin sekä säveltämisen maailmaan. Nuorien säveltäjien ohjaajina toimivat Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen, sävellyksen ja orkesterisoitinten opiskelijat sekä säveltäjät Olli Kortekangas ja Riikka Talvitie. Koulutuksen vastaavana opettajana toimi hankkeen Suomeen tuonut Sibelius-Akatemian lehtori Riitta Tikkanen.

Laululla läsnä, Liikkeellä läsnä  ja Kuvalla läsnä 

Keväällä 2012 käynnistetettiin Laululla läsnä ja Liikkeellä läsnä -koulutukset vanhusten hoivalaitoksissa työskenteleville. Kuvalla läsnä -koulutukset alkoivat keväällä 2014. Työpajojen tarkoituksena on tarjota uusia ideoita ja menetelmiä, joita hoitajat voivat hyödyntää jokapäiväisessä työssään. Koulutuksista on tullut paljon positiivista palautetta ja erityisesti on kiitelty vankan tietoaineksen sekä konkreettisten käytännön harjoitteiden runsautta.

Koululaisooppera 

Suomen Kansallisoopperan Yleisöyhteistyö-toiminnan kautta voivat perusopetuksen 5-6-luokat saada aivan erityisen elämyksellisen kosketuksen oopperataiteeseen luomalla omaan kouluunsa koululaisoopperan ammattimuusikoiden ja ammattilaulajien kanssa.

Koululaisooppera

Koulutusta opettajille

Opettajat ja ohjaajat löytävät Yleisöyhteistyön projekteissa uudenlaisia työskentelymenetelmiä ja mahdollisuuksia moniaineiseen opetukseen opetussuunnitelman sisällä. Tärkein työmuotomme onkin opettajien välityksellä tapahtuva yhteistyö peruskoulujen kanssa. Samalla tavoitamme myös lasten vanhemmat ja muut tukijoukot. 

Taiteen teemapäivä opettajille

 

 

 

Kiinnostuitko projekteista?

Ota yhteyttä Oopperan yleisöyhteistyöhön ja neuvottele omalle koulullesi tai ryhmällesi sopivasta taidekasvatuksen hankkeesta!

Yleisöyhteistyön yhteyshenkilöt