Siirry suoraan sivun sisältöön

Ooppera kulissien takaa

Tarjoamme kouluille ja oppilaitoksille monimuotoisia mahdollisuuksia tutustua oopperaan ja balettiin taidemuotoina sekä Oopperatalon toimintaan kansallisena kulttuurilaitoksena. Osana tätä toimintaa Yleisöyhteistyö tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia nähdä ja kokea, miten esitys syntyy.

BajadeeriPääharjoitukset

Koululaisryhmät sekä jotkin erityisryhmät voivat toisinaan päästä katsomaan joitakin ooppera- tai balettiteoksen pääharjoituksia, joissa esityksen valmistelu saa viimeisen silauksen.

Pääharjoitukset

Tyttö esittelee tekemäänsä naamiotaTyöpajat

Esityksen taustoittamiseksi päiväkotiryhmä tai oppilasryhmä voi osallistua valmistavaan työpajaan, jossa tutustutaan tekemisen kautta omakohtaisesti myöhemmin nähtävään teokseen.

Valmistavat työpajat

lapsia katsomossaLuova tutkimusmatka oopperaan

Pitkäjänteisempää työstämistä tietyn esityksen teemoille ja taustoille tarjoaa "Luova tutkimusmatka oopperaan" -projekti, jossa ensin perehdytetään opettajat tai muut ryhmien vetäjät tietyn teoksen maailmaan, sitten tutustutaan koulutyössä tausta-aineistoihin ja harjoituksiin, ja lopulta käydään katsomassa esitys.

Tällä hetkellä ohjelmistossamme ei ole Luovaa tutkimusmatkaa oopperaan. Tulevista tutkimusmatkoista tiedotetaan myöhemmin.

 

pensseli ja maalipurkkiKurkistus taiteilijaelämään

Taide-elämyksestä saa enemmän irti, kun tutustuu esityksen puitteisiin tarkemmin. Opastetut kiertokäynnit avaavat oopperatalon kulissien takaista maailmaa. Oopperatalossa järjestetään säännöllisiä kiertokäyntejä, ja voit myös varata ryhmällesi oman kiertokäynnin.   

Opastetut kiertokäynnit

Lasten teosesittelyTutustu teokseen yleisötilaisuudessa!

Yleisötilaisuudet antavat mahdollisuuden perehtyä oopperaan tai balettiin ja tavata taiteilijoita kasvotusten. Teosesittelyt järjestetään aina ennen näytöstä, ja niissä esitellään oopperan tai baletin roolihahmot, tarina ja teoksen syntyvaiheet. Taiteilijatreffeillä taas kuulet laulajien ja tanssijoiden mietteet juuri päättyneestä esityksestä.

Yleisötilaisuudet