Siirry suoraan sivun sisältöön

Erityisesitykset Oopperan avaamiseksi

Kansallisoopperan Yleisöyhteistyö tuottaa esityksiä lapsille ja nuorille sekä toteuttaa yhteistyössä koulujen kanssa erilaisia taidekasvatusprojekteja. Tarjolla on myös tapahtumia, työpajoja, koulutuksia ja harjoittelumuotoja, joiden avulla oppilaitoksissa ja kotona voidaan tehdä ooppera- ja balettitaidetta läheisemmäksi.

FotosoppaEsitykset lapsille ja nuorille

Kansallisooppera tarjoaa esityksiä lapsille ja lapsenmielisille.

Uusi lämpiöseikkailu Fotosoppa sai höyryävän ensi-iltansa 12.12.2012 Parvilämpiössä. Esityksiä 10.-12.11.2014 Parvilämpiössä.

Leijonankesyttäjä on uusi hilpeä oopperasatu, joka kerrotaan Mozartin, Donizettin, Rossinin, Verdin, Bizet'n ja Puccinin tuttujen melodioiden tahtiin. Leijonaseikkailun ensi-ilta oli 19.10. Parvilämpiössä. Tulossa lisää esityksiä.

Esitykset lapsille ja nuorille

FalstaffTarjoukset koululaisryhmille

Koululaisryhmät voivat tutustua ooppera- ja balettiteoksiin erikoishintaisissa esityksissämme.

Tarjoukset koululaisryhmille

Oopperan päänäyttämön katsomoPääharjoitukset

Koululaisryhmät voivat toisinaan päästä katsomaan ooppera- tai balettiteoksen pääharjoituksia, joissa esityksen valmistelu saa viimeisen silauksen.

Pääharjoitukset

Askartelua puutyöpajassaValmistavat työpajat

Esityksen taustoittamiseksi päiväkotiryhmä tai oppilasryhmä voi osallistua valmistavaan työpajaan, jossa tutustutaan tekemisen kautta omakohtaisesti myöhemmin nähtävään ooppera- tai balettiteokseen.

Valmistavat työpajat

Matka ReimsiinLuova tutkimusmatka oopperaan

Pitkäjänteisempää työstämistä tietyn esityksen teemoille ja taustoille tarjoaa "Luova tutkimusmatka oopperaan" -projekti, jossa ensin perehdytetään opettajat tai vetäjät teoksen maailmaan, sitten tutustutaan koulutyössä tausta-aineistoihin ja harjoituksiin, ja lopulta käydään katsomassa esitys.

Toistaiseksi uutta tutkimusmatkaa ei ole suunnitteilla.

Taiteen teemapäivä opettajille

Opettajat tai ryhmänvetäjät voivat myös osallistua tietyn esityksen tiimoilta oopperan tai baletin teemapäivään, jonka aikana opettaja löytää innostavaa taidekasvatusmateriaalia tutustuessaan oopperataloon ja illan näytökseen.

Taiteen teemapäivä opettajille