Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

31.3.2011

Kansallisoopperan Ringin lipunmyynti alkaa 1.4.

Syksyllä Kansallisoopperassa esitettävän Nibelungin sormuksen sarjaliput tulevat myyntiin perjantaina 1.4.

Liput yksittäisiin esityksiin ovat myynnissä 18.4. alkaen. Neljän oopperan kokonaisuus esitetään kahdesti Leif Segerstamin johdolla. Ringin ensimmäinen sarja kuullaan elokuussa 5.8. alkaen ja toinen syyskuussa, jolloin osat esitetään 5.9. alkaen kahden päivän välein.

Nibelungin sormus on Kansallisoopperan kaikkien aikojen suurin tuotanto. Götz Friedrichin ohjaama ja Gottfried Pilzin lavastama oopperasarja nähtiin ensimmäisen kerran kokonaisuutena vuonna 2000. Sen jälkeen Kansallisooppera on esittänyt koko sarjan kuusi kertaa.

Ringissä on mukana aiemmilta vuosilta tuttuja solisteja sekä myös uusia vierailijoita. Wotanina Reininkullassa ja Valkyyriassa sekä Wandererina Siegfriedissä vierailee norjalainen Terje Stensvold, joka on esittänyt näitä rooleja muiden muassa Wienin valtionoopperassa ja Berliinin Deutsche Operissa. Brünnhildenä kuullaan Catherine Fosteria, joka on laulanut roolin jo Hampurissa, Essenissä ja Weimarissa. Siegfriedinä on Jürgen Müller, joka on esiintynyt mm. Baijerin valtionoopperassa ja Dresdenin Semperoperissa.

Kansallisoopperan solisteista Ringissä laulavat mm. Jorma Silvasti,  Jyrki Korhonen, Jyrki Anttila, Päivi Nisula ja Lilli Paasikivi. Alberichina vierailee Esa Ruuttunen ja Sieglindenä Kirsi Tiihonen. Jumalten tuhon Hagenina laulaa jälleen Matti Salminen.

Richard Wagner: Nibelungin sormus

Sarja I: Reininkulta 5.8., Valkyyria 13.8., Siegfried 24.8., Jumalten tuho 3.9.

Sarja II: Reininkulta 5.9., Valkyyria 7.9., Siegfried 9.9. ja Jumalten tuho 11.9.

Sarjalippujen hinnat 120-361 euroa