Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

29.3.2011

Wagnerin Parsifal juhlistaa pääsiäistä

Richard Wagnerin suurteos Parsifal esitetään Kansallisoopperassa viiden vuoden tauon jälkeen.

Harry Kupferin ohjaama ja Hans Schavernochin lavastama Parsifal sai ensi-iltansa 2005 ja sitä kiitettiin yhdeksi Kansallisoopperan vaikuttavimmista tuotannoista.

Nyt esitykset johtaa israelilaissyntyinen Pinchas Steinberg, joka vierailee ensimmäistä kertaa Kansallisoopperassa. Gurnemanzin roolin laulaa basso Matti Salminen ja Kundryna on sopraano Päivi Nisula. Parsifalina vierailee ruotsalainen tenori Michael Weinius. Amfortas on Tommi Hakala ja Klingsor Esa Ruuttunen.

Richard Wagnerin elämäntyön huipentanut Parsifal kertoo Graalin ritareista ja heidän vastustajastaan Klingsorista. Ritari Amfortas on menettänyt pyhän keihään ja saanut parantumattoman haavan. Vain viaton Parsifal voi auttaa häntä ja saada aikaiseksi pitkäperjantain ihmeen.

Viiden tunnin mittaisessa suurteoksessa myytti Kristuksen verta sisältävästä Graalin maljasta yhdistyy keskiaikaiseen ritarilyriikkaan, Schopenhauerin filosofiaan, kristinuskoon ja buddhalaisuuteen. Lopputuloksena on musiikin historiassa ainutlaatuinen teos, joka on enemmän kuin ooppera.

Parsifal palaa ohjelmistoon 9.4.ja se esitetään viisi kertaa. Viimeisen kerran Parsifal nähdään pitkäperjantaina 22.4.

 

Katso esittely