Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

10.3.2011

Nimeni on Sormiradio on iloinen tanssiseikkailu lapsille

Lämpiöbaletista kuusi uutta esitystä oopperatalossa ja Stoassa

Kansallisoopperan esitykset lapsille jatkuvat maalis- ja huhtikuussa. Yli 4-vuotiaille suunnattu iloinen tanssiseikkailu Nimeni on Sormiradio nähdään oopperatalon lämpiössä 17. ja 24.3. ja Itä-Helsingin kulttuurikeskuksessa Stoassa 29.4. Jokaisena päivänä esityksiä on kaksi, klo 11 ja 13.

Nimeni on Sormiradio kertoo kahden hyvin erilaisen hahmon ystävyydestä ja oman paikan löytämisestä maailmassa. Oopperataloon on eksynyt Sormiradio-niminen robotti, jota Oopperan jäyhä mutta ystävällinen huoltomies päättää auttaa. Käsistään kätevältä huoltomieheltä apuvälineen rakentaminen käy kuin tanssi - ja ihmeellisellä matkustimella kaksikko suuntaa kohti uusia ja outoja maailmoja Sormiradion alkuperää etsiessään.

Lämminhenkisen absurdin tanssiteoksen ovat Suomen Kansallisoopperalle luoneet koreografi Thomas Rydberg ja visualisoinnista vastaava Jaakko Pesonen. Sormiradion äänimaailma seurailee hahmojen olemuksia, ja teoksessa soi mukaansatempaava musiikki aina Kraftwerkista ja The Jacksonsista J.S. Bachiin.

Tanssiseikkailun rooleissa nähdään Suomen Kansallisbaletin tanssijat Petri Toivanen, Özen Erdinc ja Virve Olsson sekä Simo Heiskanen, joka tunnetaan GLIMS & GLOMS dance companyn tanssijana ja toisena taiteellisena johtajana.

 Katso esittely