Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

7.3.2011

Uusia tähtiä Rossinin klassikossa La Cenerentola

Odotettavissa laulun ilotulitusta

Näyttävä ja kekseliäs, Michael Hampen ohjaama La Cenerentola eli Tuhkimo on ollut yksi Kansallisoopperan kiitetyimpiä tuotantoja. Nyt Gioachino Rossinin musiikillinen ilotulitus saa uutta väriä, kun peräti neljä hienon kansainvälisen uran tehnyttä laulajaa vierailee ensimmäistä kertaa Kansallisoopperassa.

Katija Dragojevic taituroi Tuhkimona, Noé Colin naurattaa hänen isänään, Alexander Grove hurmaa prinssinä ja Filippo Bettoschi huvittaa prinssin palvelijana. Sisarpuolina ilkeilevät Tove Åman ja Riikka Rantanen ja prinssin opettajana on Hannu Forsberg. Tyylin aitouden takaa kapellimestarina vieraileva italialaisen perinteen läpikotaisin tunteva Pier Giorgio Morandi.

Rossinin versio vanhasta tarinasta on osuva komedia köyhtyneestä paronista, hänen tyttäristään, ja yrityksestä nousta parempaan asemaan naimakaupan avulla. Rossini ei tehnyt tarinasta satua, mutta taikaa on sitäkin enemmän hänen melodiaa ja taituruutta kuplivassa musiikissaan. La Cenerentola on aina ollut Rossinin koomisista oopperoista suosituin heti Sevillan parturin jälkeen.

Tulossa on kaikkia Rossinin ja italialaisen bel canton ystäviä houkutteleva esitys. "Loistava sää, upea oopperatalo ja fantastiset puvut - odotan innolla mahtavaa esitystä", kirjoitti tenori Alexander Grove Twitterissä innostuneena heti ensimmäisten harjoitusten jälkeen.

 

Katso esittely