Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

4.3.2011

Kansallisoopperassa avoimet ovet lauantaina 12.3.

Päivän ohjelmassa konsertteja, työpajoja, kiertokäyntejä ja lastenoopperaa

100-vuotias Suomen Kansallisooppera avaa ovensa lauantaina 12. maaliskuuta ja tarjoaa monipuolista maksutonta ohjelmaa koko perheelle. Ovet avataan klo 10, ja avointen ovien päivän ohjelma jatkuu klo 16.30 saakka.

Päivän aikana järjestetään lapsille useita musiikki-, maskeeraus- ja lavastamotyöpajoja, ja aikuiset pääsevät kokeilemaan tanssiaskelia baletin taiteellisen johtajan Kenneth Greven vetämässä työpajassa. Puolen tunnin välein järjestetään opastettuja kiertokäyntejä, joissa pääsee tutustumaan Oopperan kulissientakaiseen maailmaan.

Päälämpiössä kuullaan neljä maksutonta kamarimusiikki- ja laulumatineaa (klo 12, 14, 15 ja 16), joissa esiintyvät Oopperan orkesterin ja kuoron muusikot. Alminsalissa sen sijaan palataan nostalgisiin tunnelmiin Kansallisoopperan historiallisten äänitteiden avulla; juonnetut Oopperamuistoja-äänitekonsertit alkavat klo 11 ja 13. Lapsille musiikki-ilottelua tarjoaa KadosKissa-pienoisooppera, joka nähdään päälämpiössä klo 11 ja 13.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Työpajoihin, kiertokäynneille ja lastenesityksiin on kuitenkin rajallinen määrä paikkoja, ja mukaan voi ilmoittautua paikan päällä klo 10 alkaen.  

Tilaisuuksien välissä lapset ja vähän isommatkin pääsevät kokeilemaan ylleen roolivaatteita Alminsalin lämpiössä, josta jokainen saa muistoksi mukaansa myös valokuvan. Myös kahvio on avoinna koko päivän ajan.

Lue lisää