Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

21.4.2010

Kansallisoopperan Albert Herring matkaa Rovaniemelle toukokuussa

Kansallisoopperan Alminsalissa helmikuussa ensi-iltansa saanut kamariooppera Albert Herring nähdään kevään päätteeksi myös Rovaniemellä. Kansallisooppera vierailee Rovaniemen Teatterissa 31.5. ja 1.6. klo 19.00. Rovaniemelle Ooppera matkaa Kuhmosta, jossa Albert Herring esitetään 28.5. ja 29.5.

Albert Herring on Benjamin Brittenin koominen ooppera peräkammarinpojan irtiotosta. Kansallisoopperan uudessa versiossa Albert muistuttaa ohjaaja Pertti Sveholmin mukaan "Nummisuutarin Eskoa, mutta englantilaisella eleganssilla höystettynä". Nimiroolissa Albert Herringinä Lappia-talon esityksissä laulaa tenori Tuomas Katajala. Esiintyjäjoukko on vierailuesityksissä muutoinkin pitkälle sama kuin ensi-illassa, mm. Anna-Kristiina Kaappola, Johanna Rusanen-Kartano, Markus Nieminen, Sari Nordqvist, Aki Alamikkotervo ja Jyrki Korhonen. Esitykset johtaa oopperan taiteellinen johtaja Mikko Franck.

Liput Albert Herringin esityksiin ovat myynnissä Lippupisteessä. Rovaniemellä lippuja myyvät myös kaupungin palvelukeskus Osviitta (Rovakatu 2, p. 016-322 6511) ja Rovaniemen Teatterin lippukassa Lappia-talossa, p. 0400-282 484 ja 0400-282 485, teatteri@rovaniemi.fi.

Kiertuetoiminta tärkeä osa Oopperan toimintaa

Alminsalin käytön lisääminen myös oopperateosten näyttämönä kuuluu Mikko Franckin linjauksiin oopperan taiteellisena johtajana. Kotimaisen kiertuetoiminnan herättäminen vuosien tauon jälkeen on tärkeä osa Kansallisoopperan toimintaa, ja Alminsalin oopperatuotannot onkin Mikko Franckin kaudella suunniteltu myös kiertueita ajatellen.

Syksyllä vierailulle lähtee toinenkin Alminsalin tuotanto, kun Ilkka Kuusiston hurmaava kamariooppera Gabriel, tule takaisin! nähdään Kuopion musiikkikeskuksessa 10.8. ja 11.8. Mika Waltarin auervaara-komediaan perustuva ooppera on Jussi Tapolan ohjaus vuodelta 1998, ja viimeksi se nähtiin Alminsalissa keväällä 2009.

Marraskuussa Kansallisbaletilla on puolestaan harvinainen tilaisuus viedä vierailulle kokoillan balettiteos päänäyttämön ohjelmistosta. Baletin taiteellisen johtajan Kenneth Greve tuore koreografia Joutsenlampi nähdään Tampere-talossa kolmeen otteeseen 19.-21.11. Greven versio maailman rakastetuimmasta baletista sai ensi-iltansa Kansallisbaletissa lokakuussa 2009.

Kaikkien vierailujen liput ovat myynnissä Lippupisteessä.

> Albert Herring Kuhmossa ja Rovaniemellä