Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

22.2.2011

Yli tuhat 7.-luokkalaista täyttää Oopperan katsomon 3. maaliskuuta

Kulttuurirahaston ja Kansallisoopperan hanke tuo yhteensä 7 000 koululaista oopperaan

Suomen Kulttuurirahaston ja Suomen Kansallisoopperan yhteinen Oopperaan!-hanke tarjoaa Kansallisoopperan 100-vuotisjuhlien kunniaksi 7 000 maksutonta oopperaelämystä Suomen 7.-luokkalaisille ja heidän valvojilleen.

Ensimmäinen 400 koululaisen ryhmä seurasi tammikuussa Taikahuilun esitystä, ja maaliskuun 3. päivänä koko sali täyttyy koululaisista, kun 1 100 seitsemäsluokkalaista valvojineen saapuu nauttimaan Jukka Linkolan tuoreesta Robin Hood -oopperasta.

Kokonaan koululaisille on varattu kolme Robin Hoodin esitystä (3.3. klo 12, 8.3. klo 12 ja 16.3. klo 12) ja yksi Sevillan parturin esitys (16.5. klo 12). Lisäksi koululaisille on kevään ja syksyn aikana omat kiintiönsä Isän tytön, La Cenerentolan, Il tritticon, Reininkullan ja Boris Godunovin esityksistä. Ajankohdat ja luettelo mukaan valituista kouluista löytyvät tästä.

Yli 405 hakemuksen joukosta mukaan valikoitui 177 koulua kautta Suomen, 136 paikkakunnalta Utsjoelta Hankoon ja Ilomantsista Vaasaan. Arvonnassa otettiin huomioon koulujen toiveet teoksen suhteen ja pyrittiin valitsemaan kouluja mahdollisimman tasapuolisesti eri puolilta Suomea. Ryhmät ovat kooltaan 3-55 oppilaan suuruisia.

Koululaisten ja heidän valvojiensa pääsylippu- ja matkakulut Kansallisoopperaan kustantaa

. Kansallisooppera puolestaan tarjoaa opettajille koulutuksen, jonka avulla oppilasryhmät voivat ennakolta valmistautua oopperakokemukseen.

 

Oopperaan! -hankkeen koulut