Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

8.2.2011

Jorma Hynninen viettää 70-vuotisjuhliaan Aleksis Kiven roolissa

Esitykset Joensuussa ja Alminsalissa

Baritoni Jorma Hynninen viettää 70-vuotisjuhlaansa oopperan Aleksis Kivi nimiroolissa. Aleksis Kivi nähdään ensin Kansallisoopperan vierailulla Joensuussa perjantaina 11.2. ja lauantaina 12.2. ja sen jälkeen oopperatalon Alminsalissa tiistaista 15.2. alkaen. Varsinaiset juhlaesitykset ajoittuvat huhtikuulle (3.4., 6.4. ja 8.4.), jolloin Hynnisen voi myös tavata esitysten jälkeisissä taiteilijatapaamisissa.

Einojuhani Rautavaaran säveltämä Aleksis Kivi on vaikuttava kuvaus suuren taiteilijan kohtalosta. Oopperassa yhdistyvät tragiikka, huumori ja fantasia aivan kuten Kiven tuotannossakin. Tunnelmien jyrkät vaihtelut näkyvät liikkuvassa ja liikuttavassa toteutuksessa, jossa suuren runoilijan elämäntuskaan yhdistyy riehakkaitakin kohtauksia. Oopperan on ohjannut Pekka Milonoff ja esitykset johtaa Mikko Franck.  Nuoren Aleksis Kiven roolissa esiintyy Ville Rusanen, August Ahlqvist on Timo Torikka, Charlotta Riikka Rantanen ja J. L. Runeberg Tobias Zilliacus. Muissa rooleissa laulavat mm. Pauliina Linnosaari, Aki Alamikkotervo, Matti Turunen, Olli Tuovinen, Jussi Merikanto ja Risto Pulkamo.

70-vuotisjuhlaansa viettävän Jorma Hynnisen upea ura laulajana on jo yli 40 vuoden mittainen. Useiden suomalaisoopperoiden baritoniroolien ohella myös Aleksis Kiven rooli on sävelletty hänelle. Oopperan kantaesitys oli vuonna 1997 ja tämän Kansallisoopperan version ensi-ilta vuonna 2009.

Katso esittely