Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

24.1.2011

Ooppera juhlii 100 vuotta mittavalla näyttelyllä

Oopperatalon päälämpiössä avautuu tiistaina 25.1. mittava juhlanäyttely, jossa 100-vuotiaan Kansallisoopperan historiaan ja nykypäivään voi eläytyä rooliasujen, lavaste-elementtien, valokuvien, videoinstallaation, ääninäytteiden sekä historiallisten kirjeiden ja muun esineistön avulla. Näyttely on esillä toukokuun loppuun asti. Juhlanäyttelyyn on vapaa pääsy, ja se on avoinna arkisin klo 12–17, lauantaisin klo 15–17 sekä aina esitysten yhteydessä.

Talvisunnuntai tanssien

Kansallisoopperan henkilökunta tempaisee talkoohengessä pystyyn tunnelmalliset Talvitanssit 100-vuotiaan työpaikkansa kunniaksi. Oopperatalon edessä olevalla aukiolla on sunnuntaina 30.1. klo 16-19 tarjolla juhlafanfaari, elävää musiikkia, tanssia ja talvista tunnelmaa sekä lämmittävää juomaa.

Tanssiyhtyeen solisteina esiintyvät mm. Johanna Rusanen-Kartano, Tove Åman, Jyrki Anttila, Tommi Hakala, Mika Pohjonen ja Matti Salminen, ja myös Kansallisbaletin tanssijat tuovat näyttämölle oman tanssinumeronsa. Seremoniamestareina toimivat Lilli Paasikivi ja Sami Saikkonen. Ulkoilmatapahtumaan on vapaa pääsy.

Juhlakonserttiin vielä pieni määrä lippuja

Kansallisoopperan kuoro ja orkesteri esiintyvät Leif Segerstamin johdolla juhlakonsertissa lauantaina 29.1. Konserttiin on vielä saatavilla pieni määrä lippuja. Solisteina esiintyvät mm. Soile Isokoski, Camilla Nylund, Tommi Hakala, Jorma Hynninen, Tuomas Katajala, Mika Pohjonen, Tuomas Pursio sekä Matti Salminen.