Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

30.12.2010

Jukka Linkolan Robin Hood saa kantaesityksensä Kansallisoopperassa

Suomen Kansallisoopperan satavuotisjuhlavuoden aloittaa Jukka Linkolan säveltämä uusi kokoillan oopperateos Robin Hood. Koko perheelle suunnattu seikkailuooppera Sherwoodin lainsuojattomasta saa ensi-iltansa Suomen Kansallisoopperan päänäyttämöllä 14. tammikuuta.

Ajatus seikkailuoopperasta syntyi taiteellisen johtajan, kapellimestari Mikko Franckin ja Linkolan yhteistyönä. "Pohdimme pitkään mahdollisia aiheita ennen kuin päädyimme Robin Hoodiin. Halusimme tarinan, johon olisi mahdollista tuoda monia eri kerronnan tasoja, jotta ooppera todella voisi kiinnostaa koko perhettä. Lupaan, ettei tästä tule puuttumaan vauhtia eikä vaarallisia tilanteita! Ja uskon, että Robin Hood kiinnostaa juuri sitä ryhmää, joka ei yleensä ole oopperaan perehtynyttä, eli nuoria poikia", kertoo Mikko Franck.

Suomenkielisen Robin Hoodin nimiosassa laulavat Ville Rusanen ja Markus Nieminen, sheriffinä vuorottelevat Matti Salminen ja Jyrki Korhonen ja Marianin roolissa Mari Palo ja Kaisa Ranta. Oopperan libreton on kirjoittanut Jukka Virtanen, dramatisointi ja ohjaus ovat Kari Heiskasen. Moderneja näyttämötrikkejä hyödyntävän lavastuksen on suunnitellut Kati Lukka, puvut Marja Uusitalo ja valaistuksen Mikki Kunttu. Taistelukohtausten koreografiasta vastaa Seppo Kumpulainen. Mikko Franckin lisäksi osan esityksistä johtaa Kurt Kopecky.

Robin Hoodin teossivu