Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

29.12.2010

Kansallisooppera vierailee Joensuussa ja Muuramessa

Suomen Kansallisooppera vierailee kevätkauden aikana Itä- ja Keski-Suomessa kahdella tuoreella oopperatuotannollaan.

Einojuhani Rautavaaran Aleksis Kivi nähdään 11. ja 12. helmikuuta Joensuun urheilutalossa, ja kevätkauden päätteeksi Benjamin BritteninAlbert Herring Muuramen Kulttuurikeskuksessa 8. ja 9. kesäkuuta.

Pekka Milonoffin ohjaus Aleksis Kivestä nähtiin Kansallisoopperan Alminsalissa ensi kerran syksyllä 2009. Joensuun esityksissä nimiroolissa laulaa Jorma Hynninen, joka viettää kevään aikana 70-vuotisjuhliaan. Nuoren Aleksiksen roolissa nähdään Ville Rusanen, Charlottana Riikka Rantanen ja August Ahlqvistina näyttelijä Timo Torikka.

Pertti Sveholmin ohjaaman Albert Herringin ensi-ilta Kansallisoopperan Alminsalissa oli helmikuussa 2010. Kuten viime talven esityksissäkin, myös Muuramessa päärooleissa nähdään mm. Tuomas Katajala, Johanna Rusanen-Kartano, Anna-Kristiina Kaappola, Jyrki Korhonen ja Ville Rusanen.

Sekä Aleksis Kiven että Albert Herringin vierailuesitykset johtaa Oopperan taiteellinen johtaja Mikko Franck.

Kansallisooppera on viime aikoina lisännyt kotimaanvierailujensa määrää. Kahden viime vuoden aikana oopperaa on esitetty Ilmajoella, Kuhmossa, Kuopiossa ja Rovaniemellä. Kansallisbaletin tuotantoja on puolestaan nähty Kuopiossa, Tampereella ja Espoossa. Lisäksi Oopperan orkesteri on konsertoinut Mikkelissä, Lahdessa, Kuopiossa ja Oulussa.


Aleksis Kivi

Joensuun urheilutalo 11.2. klo 19, 12.2. klo 14
Liput 28/23/14 e, Lippupalvelu

 

Albert Herring

Muuramen Kulttuurikeskus 8.6. klo 19, 9.6. klo 19
Liput 30/25/20/10 e, Lippupiste