Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

7.12.2010

Balettioppilaitos Liisan kanssa Ihmemaassa

Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitos tuo joulun alla Alminsalin näyttämölle Marilena Fontouran viime talvena kantaesitetyn pienoisbaletin Liisa Ihmemaassa. Kouluikäisille suunnattu, vajaan tunnin mittainen teos nähdään 14.12. alkaen yhteensä kuusi kertaa.

Marilena Fontoura on luonut tutun lastenkirjaklassikon innoittamana kertomuksen teini-ikäisen tytön kasvusta kohti aikuisuutta. Fontoura ei noudata tarkoin kirjan juonta, vaan on pyrkinyt esittämään alkuperäisen tarinan herättämiä tunteita ja ajatuksia. Lopputulos on kiehtovan absurdi tarina, jossa Liisa kohtaa ensirakkautensa, mutta vastaan tulee myös monia pelkoa herättäviä asioita: inhottavat torakat, rakkauteen liittyvä pettymisen mahdollisuus, ryhmän hyväksyntää vaille jääminen, vanhempien näkeminen epämiellyttävässä tilanteessa - puhumattakaan hullusta Herttakuningattaresta, joka uhkaa katkaista Liisan äidiltä kaulan.

Musiikiksi Fontoura on valinnut niin Rossinia, Beethovenia, Yma Sumacia kuin Metallicaa. Ihmemaan maisemat toteutetaan Timo Nymanin projisointien, Antti Mattilan lavastuksen ja Juha Westmanin valaistuksen avulla. Huiman mielikuvituksellisista puvuista vastaa Aapo Siikala.

Esiintyjinä on 40 Balettioppilaitoksen nuorisoasteen ja ammattikoulutuksen opiskelijaa. Liisan roolissa vuorottelevat Ida Viikinkoski ja Elli Purkunen.

Katso esittelyteksti