Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

2.11.2010

Emmi Pennaselle ensimmäinen sija Grassen balettikilpailussa

Suomen Kansallisbaletin tanssijaharjoittelija Emmi Pennanen on sijoittunut ensimmäiseksi ammattilaissarjassa Grassen kansainvälisessä balettikilpailussa Ranskassa.

20-vuotias Pennanen palkittiin kilpailussa hopeisella mitalilla; kultamitalia ei tänä vuonna ammattilaissarjassa jaettu. Pennanen valittiin Grassen kansainväliseen balettikilpailuun sen jälkeen, kun hän voitti viime keväänä Ruotsin Falunissa järjestetyn Pohjoismaisen balettikilpailun.

Grassen kansainväliset balettikilpailut järjestettiin 29.-31. lokakuuta 23. kertaa; vuosittain järjestettävät kilpailut on pidetty vuodesta 1988.

Emmi Pennanen on suorittanut balettiopintonsa Wienissä 1999-2002 sekä Helsingissä Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa 2002-2008. Pennanen oli mukana Bostonin baletin koulutusohjelmassa 2008-2009, ja hänet kiinnitettiin Suomen Kansallisbalettiin tanssijaharjoittelijaksi 2010. Pennanen on tanssinut Kansallisbaletissa teoksissa Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas, Prinsessa Ruusunen sekä Joutsenlampi.

 

Emmi Pennasen cv