Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

25.10.2010

Madama Butterflyn nimiroolissa vierailevat Judith Howarth ja Elisabet Strid

Amerikkalaisen laivastoupseerin ja nuoren japanilaisnaisen traagisesti päättyvästä rakkaudesta kertova Madama Butterfly on Suomen Kansallisoopperan ohjelmistossa 6.11. alkaen.

Giacomo Puccinin kaunis ja suuria tunteita tulviva ooppera koskettaa syksyn mittaan suomalaisyleisöä 9 esityksen verran.

Vuonna 1999 ensi-iltansa saaneen produktion on ohjannut Lorenzo Mariani, lavastuksen ja puvut on suunnitellut Maurizio Balò ja valaistuksen Guido Levi. Syksyn esityksissä Puccinin kuolemattoman, itämaisin vaikuttein sävytetyn musiikin johtaa Ivan Anguélov.

Perhoseksi kutsutun herkän Cio-Cio-Sanin roolissa vuorottelevat Judith Howarth ja

Elisabet Strid. Brittiläinen Judith Howarth debytoi Kansallisoopperassa viime kevään Don Giovanni -produktiossa. Helsingin Sanomien mukaan Howarth oli upea Donna Anna. "Hänen sopraanonsa ei ole suuri, mutta siinä on säteilevää, tuskaista kauneutta ja ilmaisuvoimaa", kirjoitti Hannu-Ilari Lampila arviossaan.

Elisabet Stridiä kuultiin Kansallisoopperassa viime syksynä Rusalkan nimiroolissa. Musiikkilehti Rondo kehui arviossaan ruotsalaista sopraanoa: "Elisabet Strid tulkitsi Rusalkan osan loistavasti. Hänellä on laajenemisvoimainen lyyrinen sopraano, joka ilmensi sekä vedenneidon romanttista kaipuuta että petetyn naisen hätää."

Laivastoupseeri Pinkertonina vuorottelevat Mika Pohjonen ja Zoran Todorovich, joka vierailee Kansallisoopperassa ensi kertaa. Sharplessin osassa nähdään Markus Nieminen ja Jaakko Kortekangas, ja Suzukin osassa Anna-Lisa Jakobsson ja Sari Nordqvist.

 

Katso esittelyteksti