Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

13.10.2010

Johanna Iivanainen laulaa Opera Big Bandin solistina

Johanna Iivanainen esiintyy Opera Big Bandin solistina 20. lokakuuta Kansallisoopperan päälämpiössä. Opera Big Bandia johtaa Antti Sarpila, ja konsertin juontaa Aarno Cronvall. Konsertissa kuullaan helmiä yhtyeen 14 vuoden mittaiselta taipaleelta: Sarpilan sovittamaa ooppera- ja balettiswingiä, jazz-standardeja sekä Benny Goodmanin kuolemattomia säveliä.

Johanna Iivanainen kuuluu kotimaisten jazz-laulajattarien kärkeen. Hän laulaa yhtyeissä kuten Johanna & Mikko Iivanainen Duo, JimJamMurMur, Korpi Ensemble ja Soi Ensemble. Hän on tehnyt yhteistyötä myös mm. Antti Sarpila Swing Bandin, Eero Koivistoisen yhtyeen ja Pepe Willbergin kanssa. Johanna Iivanaisen ensimmäinen soololevy ilmestyi vuonna 2004.

Opera Big Band syntyi vuonna 1996 Kansallisoopperan orkesterin muusikoiden kiinnostuksesta jazziin. Tätä nykyä kullakin keikalla big bandin riveissä istuu noin 3-4 oopperalaista. Alusta asti ryhmän taiteellisena johtajana ja kapellimestarina on toiminut Antti Sarpila. Vuosien varrella OBB:n solisteina ovat esiintyneet mm. Madeline Eastman, Christine Correa, Erik Lindström, Reija Lang ja Mikko-Ville Luolajan-Mikkola.

Opera Big Band on levyttänyt sekä ooppera- että balettiklassikoiden hyräillyimpiä melodioita Sarpilan swing-versioina (Swingin' the Opera, Finlandia Records 2001; Swingin' the Ballet, Edel Records 2008).

Katso konsertin esittelysivu