Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

24.9.2010

Italialaistenori hurmaa Lemmenjuomassa

Sisilialainen suosikkitenori Paolo Fanale hurmaa oopperan sankarittaren ja yleisön, kun Gaetano Donizettin hilpeänkaunis Lemmenjuoma palaa Kansallisoopperan näyttämölle 2.10. Lemmenjuoma Giancarlo del Monacon värikkäänä ohjauksena on yksi Kansallisoopperan suursuosikkeja. Vuodesta 1991 alkaen sitä on esitetty jo 62 kertaa. Tällä kaudella Lemmenjuomaa nautitaan seitsemän kertaa Kurt Kopeckyn johdolla.

Lemmenjuoma kertoo ujon Nemorinon rakkaudesta kauniiseen Adinaan. Naistenmiehenä tunnettu kersantti Belcore näyttää valloittavan Adinan, mutta onneksi paikalle tulee lemmenjuomaa kauppaava ihmetohtori Dulcamara. Ja juoma tehoaakin, mutta odottamattomalla tavalla. Tarina on hupaisa, mutta musiikki tunteellista, kohokohtana on kaikkien tuntema tenoriaaria Una furtiva lagrima.

Nemorinona kuullaan Paolo Fanalea, joka ihastutti yleisöä viimeksi Così fan tuttessa. Adinan roolissa vuorottelevat Anna-Kristiina Kaappola ja Hanna Husáhr, joka debytoi juuri menestyksekkäästi Aidan ylipapittarena. Belcoren roolissa on Markus Nieminen, Dulcamarana hauskuttaa Jukka Romu, ja Giannettana laulaa Mia Heikkinen.

Gaetano Donizetti: Lemmenjuoma
Esitykset 2.10., 5.10., 7.10., 12.10., 28.10., 2.11., 4.11.2010
Liput 14 -62 e, Oopperan lipunmyynti ja Lippupiste

Lemmenjuoman esittelysivu