Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

16.9.2010

Kulttuurirahaston ja Kansallisoopperan suurhanke etenee – maksuton oopperamatka 177 koululle kautta Suomen

Suomen Kulttuurirahaston ja Suomen Kansallisoopperan yhteinen Oopperaan!-hanke tarjoaa Kansallisoopperan 100-vuotisjuhlien kunniaksi 7 000 maksutonta oopperaelämystä Suomen 7.-luokkalaisille ja heidän valvojilleen.

Valtavan suosion saaneeseen hankkeeseen haki syyskuun alkuun mennessä 17 282 seitsemäsluokkalaista valvojineen, yhteensä 405 koulusta. Arvonnassa otettiin huomioon koulujen toiveet teoksen suhteen ja pyrittiin valitsemaan kouluja mahdollisimman tasapuolisesti eri puolilta Suomea. Koko maa on hyvin edustettuna, sillä mukaan valikoitui 177 koulua kautta Suomen, 136 paikkakunnalta Utsjoelta Hankoon ja Ilomantsista Vaasaan.

Koululaisten ja heidän valvojiensa pääsylippu- ja matkakulut Kansallisoopperaan kustantaa Suomen Kulttuurirahasto. Kansallisooppera puolestaan tarjoaa opettajille koulutuksen, jonka avulla oppilasryhmät voivat ennakolta valmistautua oopperakokemukseen.

Kokonaan koululaisille on varattu kolme Jukka Linkolan uuden Robin Hood -oopperan esitystä ja yksi Sevillan parturin esitys kevätkaudella 2011. Lisäksi koululaisille on varattu omat kiintiönsä Taikahuilun, Isän tytön, La Cenerentolan, Il tritticon, Reininkullan ja Boris Godunovin vuoden 2011 esityksistä. Esitysten ajankohdat ja luettelo mukaan valituista kouluista löytyvät tiedotteen mukana lähetetystä liitteestä.