Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

12.12.2012

Samuli Poutanen Kansallisbaletin tähtitanssijaksi

Tanssijanimitys Lumikuningattaren esityksen jälkeen

Suomen Kansallisbaletissa on julkistettu yksi uusi tanssijanimitys, kun suositun Lumikuningatar-baletin esityksen yhteydessä 11. joulukuuta Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve nimitti ensitanssija Samuli Poutasen tähtitanssijaksi.

Samuli Poutanen on saanut tanssijakoulutuksensa Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa vuosina 1989-2000 ja hänet kiinnitettiin Suomen Kansallisbalettiin syksyllä 2001.

Monipuolinen Poutanen on tanssinut miespäätehtävissä lukuisissa Kansallisbaletin klassisissa baleteissa sekä nykytanssiteoksissa. Hänen viimeaikaisia roolejaan ovat olleet mm. Le Corsaire -baletin merirosvo Conrad, Manonin Des Grieux sekä Lumikuningatar-baletin Kai. Kevätkaudella hänet tullaan näkemään mm. Johan Ingerin teoksessa Walking Mad sekä Jorma Elon teoksessa Double Evil. Samuli Poutanen on erittäin muuntautumiskykyinen tanssija ja hänen roolitulkintansa ovat viimeisen vuoden aikana ihastuttaneet syvyydellään.

Suomen Kansallisbaletti on Kenneth Greven johtajakaudella uudistanut nimikkeitään, ja syyskaudesta 2009 alkaen Kansallisbaletissa on kansainvälisen mallin mukaisesti tähtitanssijoita, ensitanssijoita, solistitanssijoita, tanssijoita ja tanssijaharjoittelijoita. Tähtitanssijoita ovat Poutasen lisäksi Salla Eerola, Petia Ilieva, Jaakko Eerola sekä Nicholas Ziegler, ensitanssijoita Maria Baranova, Julie Gardette, Eun-Ji Ha, Tiina Myllymäki, Maki Nakagawa, Stanislav Beljajevski, Wilfried Jacobs, Michal Krčmář ja Jani Talo sekä solistitanssijoita Asta Lindholm, Ophélie Rodighiero, Ilja Bolotov, Henrik Burman, Antti Keinänen ja Frans Valkama.