Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

28.11.2012

Ooppera tarjoilee Fotosoppaa alakouluikäisille

Sara Saviolan riemukas tanssiteos kantaesitetään joulukuussa

Sara Saviolan höyryävän tuore tanssiteos Fotosoppa ilahduttaa alakouluikäisiä Suomen Kansallisoopperassa 12. joulukuuta alkaen.  Esityksiä on Oopperan parvilämpiössä joulukuussa neljä ja kevätkauden aikana kuusi. Lisäksi Fotosoppa vierailee keväällä sekä Vantaalla että Espoossa.

Tarinassa suositun sopparavintolan siivooja Sofia unelmoi tarjoilijan paikasta. Kun ynseä ravintolapäällikkö poistuu ostoksille, Sofia pääsee kokeilemaan haaveittensa ammattia. Kaikki ei kuitenkaan mene aivan suunnitelmien mukaisesti, ja kun pahaa-aavistamaton turisti kameroineen astuu ravintolaan, onkin valmiina sellainen soppa, että sen selvittämiseksi tarvitaan koko porukan yhteistyötaitoja.

Igor Stravinskyn, Dmitri Šostakovitšin ja Ludwig van Beethovenin sävellysten lisäksi Fotosopan musiikkina soi bollywood-klassikko Mahi ve sekä Kaoman superhitti Lambada. Koreografin assistenttina toimii Teemu Tainio, ja puvut ja lavastuksen on suunnitellut Tarmo Tanttu.  Rooleissa nähdään Kansallisbaletin tanssijoita: siivooja Sofiana vuorottelevat Auri Ahola ja Lucie Rakosniková, tarjoilijana Kailey Kaba ja Charlotte Schauman, ravintolapäällikkönä Teemu Tainio ja Tuukka Piitulainen ja turistina Yusuke Hikichi ja Linas Kavaliauskas.

Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta valmistunut Sara Saviola on ollut kiinnitettynä Kansallisbalettiin vuodesta 2002 alkaen. Hän on tanssinut lukuisissa klassisen baletin ja nykytanssiohjelmiston solistirooleissa. Kansallisbaletin koreografiworkshopeihin Sara Saviola on tehnyt omat koreografiat As serious As your life (yhdessä Maria Tammisen kanssa 2006) ja Take off (2009).

Katso esittely