Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

8.11.2012

Tanssikoulujen NykytanssiPaletti tuo yli 200 nuorta harrastajaa Alminsaliin

Syksyllä 2011 ensimmäisen kerran järjestetty Suomen tanssikoulujen modernin, jazz- ja nykytanssin vierailuesitys, Tanssikoulujen NykytanssiPaletti-tapahtuma järjestetään jälleen Kansallisoopperan Alminsalissa.

Tapahtuma perustettiin perinteisen klassiseen balettiin keskittyvän Tanssikoulujen BalettiPaletti-kavalkadin rinnalle, jotta koko maan tanssikouluilla on mahdollisuus esitellä nuoria lahjakkuuksiaan myös nykytanssin saralla. Samalla tapahtuma tarjoaa nuorille mahdollisuuden tavata muita alan harrastajia yhteisessä esityksessä, kun lauantaina 17. marraskuuta nuoret harrastajat täyttävät Alminsalin näyttämön.  Mukana on 214 iältään 8-18-vuotiasta modernin, jazz- ja nykytanssin harrastajaa eri puolilta Suomea. Kavalkadiin pyrki 47 tanssinumeroa, joista 21 valittiin mukaan.

Edustettuina on 20 tanssikoulua eri puolilta Suomea. Helsingin seudulta mukana ovat Helsingin, Keravan, Nurmijärven ja Vantaan tanssiopistot, Tanssiopisto DCA, Kirkkonummen tanssiyhdistys, Tanssistudio Footlight sekä Tanssivintti. Muualta Suomesta mukaan valittiin Lahden ja Lappeenrannan tanssiopistot, Kajaanin Tanssi, Hurja Piruetti Karjaalta, Dance Studio Funky Turusta, Tanssikoulu Liisa Nojonen Porista, Tanssistudio Pro Dance & Ballet Seinäjoelta, Baletti- ja tanssistudio Teija Suova ja Baletti- ja liikuntakoulu ..."tanssiin kutsu"...elwa molin Tampereelta sekä Koskelan Tanssi Äänekoskelta. Omalla numerollaan esittäytyvät myös Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen oppilaat.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Suomen tanssioppilaitosten liiton kanssa.

Katso esittely