Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

31.10.2012

Rigoletto ja Robin Hood tulkataan viittomakielelle Oopperassa

Viittomakielelle tulkatut oopperaesitykset jatkuvat Suomen Kansallisoopperassa.

Viime esityskaudella tulkattiin kaksi Carmenin esitystä ja kaksi Puhdistuksen esitystä. Tällä kaudella viittomakielinen tulkkaus on mukana Rigoletton esityksissä 10.12. ja 18.12. sekä Jukka Linkolan koko perheelle suunnatun Robin Hoodin esityksissä 26.3. ja 11.4. Myös Rigoletton esitystä edeltävä maksuton teosesittely tulkataan 10.12.

Kussakin esityksessä on kaksi viittomakielistä tulkkia, jotka tulkkauksessaan keskittyvät sekä tarinaan että musiikin kuvailuun. Tulkkaus tapahtuu näyttämön vasemmasta sivusta käsin, ja se toteutetaan yhteistyössä Viittomakielialan Osuuskunta Vian ja iTaito Oy:n kanssa.

Liput ovat varattavissa Oopperan myyntipalvelusta liput@opera.fi tai p. (09) 4030 2210. Permantopaikat ovat 54/60/67 euron hintaisia (lapset ja opiskelijat 27/30/33,50 e, eläkeläiset 54/55/62 e). Oma paikkansa kannattaa varata hyvissä ajoin.

Georg Rooteringin ohjaama, dramaattisen elokuvallinen Rigoletto tuo tarinan kyttyräselkäisestä hovinarrista, hänen tyttärestään ja naisia metsästävästä herttuasta nykypäivään. Gilda-tyttären roolissa vuorottelevat Hanna Rantala ja Anna-Kristiina Kaappola. Molemmissa esityksissä hovinarri Rigoletton roolissa on italialainen Paolo Gavanelli ja Mantovan elostelevana herttuana Mika Pohjonen. Esitykset johtaa kapellimestari Mikko Franck. Esitys kestää 2 h 40 minuuttia ja siinä on yksi väliaika.

 

Jukka Linkolan Robin Hood kantaesitettiin tammikuussa 2011, Kansallisoopperan 100-vuotisjuhlavuonna. Koko perheen seikkailuooppera tarjoaa runsaasti näyttämön taikaa, trikkejä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Sherwoodin metsässä joukkoineen elävää Robin Hoodia esittää Jyrki Anttila ja ilkeää sheriffiä Nicholas Söderlund. Marian-neidon roolissa vuorottelevat Hanna Rantala ja Mari Palo. Oopperan on käsikirjoittanut Jukka Virtanen ja ohjannut Kari Heiskanen. Esitykset johtaa kapellimestari Kurt Kopecky. Yli 7-vuotiaille suositeltu esitys kestää 2 h 50 minuuttia ja siinä on yksi väliaika.

 

Rigoletto lauletaan italiaksi ja Robin Hood suomeksi. Molemmat teokset on tekstitetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.