Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

24.10.2012

Franckin johtamaa Tristania ylistettiin Ranskassa

Suomen Kansallisoopperan ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja Mikko Franck on saanut ylistäviä arvioita johdettuaan Pariisissa Richard Wagnerin oopperan Tristan ja Isolde.

Konserttiesitys oli 13.10. Salle Pleyelissä, orkesterina oli Ranskan radion filharmoninen orkesteri ja nimiosissa lauloivat Nina Stemme ja Christian Franz.

Le Figaron arvostelija Christian Merlin kiittää Mikko Franckin soinnin ja ajattelun selkeyttä sekä yhdistävää ja hallittua johtamista, jollaista hän ei ole tavannut monesti 60-vuotiaillakaan kapellimestareilla. Kuulijat pysyivät kuin naulittuina tuoleihinsa, ja "Pleyelistä poistuu keskiyöllä tietäen, että voi sanoa olleensa paikalla."

ConcertClassic.com -sivuston François Lesueur toteaa, että Mikko Franckin arvovallalla ja varmuudella johtamaa esitystä voi luonnehtia kahdella sanalla, siinä oli väkivaltaa ja intohimoa. "Tämä on aikakirjoihin jäävä ilta", Lesueur kirjoittaa.

We left at the interval -blogin kirjoittaja kuvaa, miten koko Salle Pleyelin yleisö nousi seisomaan ja huusi Bravo. "Jos olet onnekas, voit kokea hetkiä, jolloin esitys tuntuu kohoavan transsimaiselle tasolle ja vangitsevan yleisön", kirjoittaja toteaa. Hän kertoo kuulleensa joitain sellaisia Tristan-esityksiä vuosien varrella, "mutta ei koskaan tämän illan vertaista."

Mikko Franck johti Tristan ja Isolden nyt ensimmäisen kerran. Hänet oli kiinnitetty johtamaan konserttiesitys vain muutaman päivän varoitusajalla Myung-Whun Chungin peruutettua esiintymisensä.