Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

19.10.2012

Minna Tervamäen Tanssimatsi palaa Alminsaliin

Tähtitanssijan työstään eläkkeelle jääneen Minna Tervamäen yläasteikäisille katsojille luoma tanssiteos Tanssimatsi nähdään jälleen Kansallisoopperan Alminsalissa loka-marraskuun vaihteessa.

Teos sai ensi-iltansa Alminsalissa toukokuussa 2012, ja alkusyksystä teos oli kiertueella kouluissa Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Alminsalin esitysten jälkeen teos suuntaa Vantaan Korsoon, Lumon lukioon, jossa järjestetään esitys koululaisille 5. marraskuuta.

Ammattilaisten joka-aamuisen treenitunnin kulkuun perustuva teos balettitankoineen, piruetteineen ja hyppyineen on saanut nimen Tanssimatsi. Alminsalin syksyn 2012 esityksissä mukana tanssivat Auri Ahola, Millis Faust, Kailey Kaba, Florian Modan ja Samuel Števik.

Minna Tervamäen mukaan tanssi on usein jonkinlaista matsia. "Se on kilpailua vaikeiden liikkeiden ja omien rajojen kanssa, mutta myös kilpailua koetanssissa työpaikoista ja uusista rooleista. Tämä teos sijoittuu juuri koetanssitilanteeseen - mutta tässä matsissa pysyy kuitenkin pilke silmäkulmassa." Tanssimatsin liikekieli perustuu klassiseen balettiin, mutta hyödyntää aineksia myös salsasta, show dancesta ja hip hopista - ja ennen kaikkea jokaisen tanssijan omasta tanssin ilosta. "Kilpailusta huolimatta kaikkia tanssijoita yhdistää rakkaus tanssiin, ilmaisun ilo ja heittäytyminen näyttämön taianomaiseen maailmaan."

Tanssimatsi
Suomen Kansallisooppera, Alminsal
Yleisessä myynnissä olevat esitykset: tiistaina 30.10.2012 ja torstaina 1.11.2012 klo 18.30
Koululaisryhmille suunnatut esitykset: tiistaina 30.10.2012 ja torstaina 1.11.2012 klo 13.30
Lumon lukio, Korso
Koululaisryhmille suunnattu esitys: maanantaina 5.11.2012

 Katso esittely