Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

2.10.2012

Kansallisbaletin tanssijat koreografeina workshopissa

Teosten laaja kirjo vie kansainväliseen tunnelmaan

Suomen Kansallisbaletin tanssijat näyttävät kykynsä koreografeina workshopissa lokakuun puolivälissä. Kahdeksan uuden teoksen ilta nähdään Alminsalissa kaksi kertaa. Ohjelmassa on aiemmista workshopeista tuttujen tanssijoiden koreografioiden lisäksi myös nuorten kansainvälisten tanssijoiden ensimmäisiä teoksia Kansallisbaletille.

Illan aloittaa Jani Talon ja Terhi Räsäsen koreografia Fallen, jonka jälkeen on vuorossa nuoren espanjalaisen Sergi Nicolau Castellanosin Stabat Mater ja Turkista kotoisin olevan Emrecan Tanisin Nefes. Ilta jatkuu Stanislav Beljajevskin koreografialla Je suis malade, Auri Aholan teoksella Butterfly Tempo Mental Weather sekä Anandah Konosen teoksella La Banda Sonora. Illan päättävät australialaisen tanssijaharjoittelijan Bianca Fucskon teos Fado ja Aapo Siikalan Dinner at 8.

Illan teosten kirjo on monipuolinen kolmen minuutin pituisesta sooloteoksesta puoli tuntia kestävään teokseen 13 tanssijalle. Tanssijoina nähdään suuri joukko Kansallisbaletin tanssijoita ja tanssijaharjoittelijoita sekä vierailijoina Riku Lehtopolku ja Kansallisbaletin balettimestarina nykyisin työskentelevä Francis Guardia. Teosten musiikkina kuullaan niin Beethovenia ja Pergolesia kuin Marizaa ja Gypsy Kingsiäkin.

Katso esittely