Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

19.9.2012

Taikahuilun lumo on säilynyt

Mozartin suursuosikki palaa Kansallisoopperaan

Mozartin rakastettu Taikahuilu palaa Suomen Kansallisoopperan ohjelmistoon 29.9. Vuonna 2006 ensi-iltansa saanutta uutta suomenkielistä tuotantoa on esitetty jo yli 50 kertaa. Menestys jatkuu tänä syksynä kahdeksalla esityksellä.

Taikahuilussa on tänä syksynä kaksi miehitystä ja mukana on myös uusia nuoria laulajia. Papagenona vuorottelevat Jussi Merikanto ja Waltteri Torikka, Taminona Tuomas Katajala ja Niall Chorell, Paminana Tove Åman ja Hanna Rantala ja Sarastrona Koit Soasepp ja Hannu Forsberg. Yön kuningattarena laulaa Sirkka Lampimäki, joka tänä syksynä debytoi samassa roolissa myös Hampurin valtionoopperassa. Esitykset johtaa Kansallisoopperan kuoromestari Marco Ozbic.

Taikahuilu on samanaikaisesti viehättävä koko perheen satu, vertauskuvallinen kertomus hyvästä ja pahasta ja monitasoinen kuvaus aikansa aatteista. Sitä voi tulkita aina uudella tavalla, ja Jussi Tapolan ohjauksessa ja Anna Kontekin lavastuksessa se onkin sijoitettu suomalaiseen metsämaisemaan.

Oopperan suosion takana on Mozartin musiikki parhaimmillaan. Taikahuilu sisältää lukuisia tunnettuja numeroita, kuten Yön kuningattaren loisteliaat aariat, Papagenon huolettomat laulelmat, Taminon ja Paminan tunteikkaat melodiat ja Sarastron juhlalliset bassoaariat.

Nyt Taikahuilun suomennos on luettavissa Kansallisoopperan internet-sivuilla. Linkki librettoon on Taikahuilun esittelysivuilla.

Katso esittely