Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

5.9.2012

Kansallisoopperassa esityksiä ja työpajoja lapsille

Kansallisoopperassa esityksiä ja työpajoja lapsille

Syyskuussa Sormiradio-robotti ystävineen viihdyttää Thomas Rydbergin valloittavan absurdissa tanssiseikkailussa Nimeni on Sormiradio. Esityksiä on Loviisassa, Vantaalla sekä Oopperan parvilämpiössä. Tarinassa oopperataloon eksynyt Sormiradio-robotti ystävystyy avuliaan huoltomies Sormusen kanssa. Ystävykset tanssivat tiensä läpi jännittävien seikkailujen Sormiradion alkuperää etsiessään. Rooleissa nähdään Tomi Blåberg / Asla Jääskeläinen, Simo Heiskanen, Özen Erdinc ja Riina-Kaisa Huovila.

Loka-marraskuussa yli 4-vuotiaat pääsevät selvittelemään Kissakreivi Forellin kadonneen pojan kohtaloa Erja Alanderin kirjoittamassa ja ohjaamassa lastenoopperassa KadosKissa, jossa soivat hilpeät oopperasävelmät Veli Kujalan harmonikalle ja sellolle sovittamina. Esityksiä on Oopperan parvilämpiön lisäksi Ähtärissä. Omasta maitobaarista haaveilevana hiirineiti Pulmu Kupposena vuorottelevat Anu Hostikka / Margarita Nacer-Leinonen, kissakreivi Forellina ja saippuakauppias Oiva Kuplana on Ville Salonen ja juonittelevana hovimestari Sellovaarana Riku Pelo.

Esikouluikäisiä oopperan ja baletin maailmaan johdattelevat Lasten taidetuokiot jatkuvat syys- ja kevätkauden ajan. Vaihtuvina teemoina ovat maskeeraus, lavastus, musiikki, tanssi, draama ja puvustus. Syksyn kaikissa työpajoissa lähestytään eri teemojen kautta tulevaa Lumikuningatar-balettia. Työpajoja järjestetään kahtena päivänä kuussa Oopperan päälämpiössä.

Balettienergiaa ja Don Carlosin tummanpuhuvia tunnelmia alakouluille

Syksyn ja kevään aikana Kansallisoopperan balettioppilaitos vierailee 30 pääkaupunkiseudun koulussa, tarkoituksena tehdä balettia tutuksi 1.-2.-luokkalaisille pojille ja innostaa uuden harrastuksen pariin. Pojat saavat katsellen ja itse kokeillen tutustua tanssimiseen balettitanssijoiden johdolla. Balettienergiaa pojille! -vierailun jälkeen pojilla on halutessaan mahdollisuus hakeutua Balettioppilaitoksen valintakokeeseen.

Loka-joulukuussa Sibelius-Akatemian ja Aalto-yliopiston opiskelijat toteuttavat kolmen pääkaupunki-seudun koulun 6.-luokkalaisten kanssa Don Carlos -oopperaan liittyvän pienoistuotannon. Mukaan projektiin on valittu Nöykkiönlaakson, Mikkelän ja Martinkallion koulut. Koululaiset ja opiskelijat tutustuvat yhdessä Don Carlosin tematiikkaan, musiikkiin ja visuaaliseen toteutukseen. Projektissa keskitytään erityisesti musiikin ja valaistuksen merkitykseen tarinan kerronnassa sekä sävelletään omaa musiikkia, ja kokonaisuus huipentuu yhdessä rakennettuun esitykseen joulukuussa.

Nimeni on Sormiradio  Oopperan parvilämpiö 12.9., 17.9., 22.9. - Loviisa 27.9. - Martinus-sali, Vantaa 29.9.

Katso esittely

KadosKissa  Ähtäri 5.10. - Oopperan parvilämpiö 13.11., 17.11., 24.11., 1.12.

Katso esittely

Lasten taidetuokio  Oopperan päälämpiö 4.10., 5.10. Tanssi - 8.11., 9.11. Draama - 10.12., 11.12. Puvustus

Katso esittely