Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

24.8.2012

Minna Tervamäen Tanssimatsi kiertää Pohjois-Suomen kouluja

Tähtitanssijan työstään juuri eläkkeelle jääneen Minna Tervamäen yläasteikäisille katsojille luoma tanssiteos Tanssimatsi nähdään syksyn aikana kiertueella Pohjois-Suomen kouluissa.

Kiertue suuntaa Lappiin Inariin, Kittilään, Kolariin, Pelloon, Sodankylään, Tornioon ja Ylitornioon sekä Pohjois-Pohjanmaalle Oulaisiin ja Raaheen. Esityksiä on kauden aikana myös Kansallisoopperassa Helsingissä sekä Vantaalla. Teos sai ensi-iltansa Kansallisoopperan Alminsalissa toukokuussa 2012, ja nyt teosta esitetään ensimmäistä kertaa Helsingin ulkopuolella. 

Ammattilaisten joka-aamuisen treenitunnin kulkuun perustuva teos balettitankoineen, piruetteineen ja hyppyineen on saanut nimen Tanssimatsi. Pohjois-Suomen kiertueella teoksessa nähdään kaksi eri osajakoa; mukana tanssii Minna Tervamäen rinnalla joukko nuoria Kansallisbaletin tanssijoita Auri Ahola, Millis Faust, Sari Ikonen, Kailey Kaba ja Emmi Pennanen sekä Juntaro Coste, Florian Modan, Piergiorgio Regazzo ja Samuel Števik.

Minna Tervamäen mukaan tanssi on usein jonkinlaista matsia. "Se on kilpailua vaikeiden liikkeiden ja omien rajojen kanssa, mutta myös kilpailua koetanssissa työpaikoista ja uusista rooleista. Tämä teos sijoittuu juuri koetanssitilanteeseen - mutta tässä matsissa pysyy kuitenkin pilke silmäkulmassa." Tanssimatsin liikekieli perustuu klassiseen balettiin, mutta hyödyntää aineksia myös salsasta, show dancesta ja hip hopista - ja ennen kaikkea jokaisen tanssijan omasta tanssin ilosta. "Kilpailusta huolimatta kaikkia tanssijoita yhdistää rakkaus tanssiin, ilmaisun ilo ja heittäytyminen näyttämön taianomaiseen maailmaan."

Tanssimatsin esitysten lisäksi osalla paikkakunnista järjestetään koululaisryhmille työpajoja, joissa pääsee tutustumaan koreografian tekemiseen ja tanssijan työhön. Balettiin voi tutustua myös netissä uuden Tanssigeneraattorin avulla osoitteessa www.ooppera.fi/tanssigeneraattori. Generaattorin avulla käyttäjä voi luoda ja jakaa ystävilleen oman koreografian sekä tutustua balettitanssijan työhön fysioterapiasta kärkitossun valmistukseen.

 

Yleisessä myynnissä olevat näytännöt:

Saamelaiskulttuurikeskus Sajos, Inari ma 27.8. klo 19

- liput ovelta ja ennakkoon Sajoksen neuvonnasta

Kittilän koulu, Kittilä to 30.8. klo 19

- liput ovelta

Pop & Jazz Konservatorio Lappia, Tornio ke 5.9. klo 18

- liput ovelta ja ennakkoon Tornion kulttuuritoimistosta

 

Lisäksi koululaisryhmille suunnattuja näytäntöjä:

Saamelaiskulttuurikeskus Sajos, Inari ti 28.8.

Aleksanteri Kenan koulu, Sodankylä ke 29.8.

Kittilän koulu, Kittilä to 30.8.

Kolarin koulu, Kolari pe 31.8.

Pellon koulu, Pello ma 3.9.

Ylitornion urheiluhalli, Ylitornio ti 4.9.

Hannulan koulu, Tornio ke 5.9.

Raahesali, Raahe to 6.9.