Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

14.5.2012

Kansallisbaletin kesäkiertue käynnistyy Senaatintorilla

Suomen Kansallisbaletti suuntaa kesäkuussa kiertueelle Sampo Pankin taloudellisella tuella ja vierailee seitsemässä suomalaiskaupungissa.

Lähtösysäyksen kiertueelle antaa Kansallisbaletin vierailu Helsingin Senaatintorilla perjantaina 25. toukokuuta klo 19 alkaen.

Senaatintorin tilaisuudessa ovat mukana lähes kaikki Kansallisbaletin tanssijat. Ohjelmassa on klassisen baletin helmiä Joutsenlammesta Bajadeeriin ja Don Quijotesta Le Corsaireen sekä nykytanssia mm. Jorma Elon, Itzik Galilin ja Ohad Naharinin koreografioista. Mukana Senaatintorilla on myös Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen nuoret opiskelijat omalla numerollaan. Tilaisuuden juontaa Marko Keränen.

Kesäkiertueelle Kansallisbaletti lähtee 15 tanssijan voimin. Kiertuekaupunkeina 3.-14.6. ovat Tampere, Turku, Vaasa, Lahti, Oulu, Jyväskylä ja Kuopio. Noin puolentoista tunnin pituisessa esityksessä nähdään niin klassista balettia kuin nykytanssiakin. Klassisen baletin ohjelmassa on kohtauksia mm. baleteista Romeo ja Julia, Don Quijote, Le Corsaire - Merirosvo, Scheherazade ja Joutsenlampi. Nykytanssiteoksista nähdään katkelma mm. Satu Tuomiston Lähellä-teoksesta Jukka Pojan musiikkiin. Kiertueella nähdään myös Kansallisbaletin tanssijoiden luomia koreografioita, kuten Johanna Nuutisen koreografia 3+1 Chisun musiikkiin sekä Anandah Konosen Eko Birds ja Jani Talon uutuuskoreografia. Kesäkiertueen neljässä viimeisessä esityksessä on Kansallisbaletin omien tanssijoiden lisäksi vierailijana toukokuussa 2012 Kansallisbaletista eläkkeelle jäävä tähtitanssija Minna Tervamäk

 

Sampo Pankki esittää: Kansallisbaletti Senaatintorilla

Helsinki, Senaatintori (Hallituskatu 7) pe 25.5. klo 19

Katso esittely

Sampo Pankki esittää: Kansallisbaletin kesäkiertue

Tampere, Keskustori (Hämeenkatu 14) su 3.6. klo 13

Turku, Varvintori (Läntinen Rantakatu 63) ti 5.6. klo 19

Vaasa, Kauppatori (Hovioikeudenpuistikko 12) ke 6.6. klo 18

Lahti, Sibeliustalo (Ankkurikatu 7) ma 11.6. klo 18

Oulu, Rotuaarin lava (Kirkkokatu 8) ti 12.6. klo 18

Jyväskylä, Lounaispuisto (Seminaarinkatu 34) ke 13.6. klo 18

Kuopio, matkustajasataman lava (Kauppakatu 2) to 14.6. klo 11

Katso esittely

Senaatintorin ja kesäkiertueen esityksiin on vapaa pääsy. Ulkoilmaesityksissä on säävaraus.