Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

24.4.2012

Minna Tervamäen Tanssimatsi kiertää Pohjois-Suomen yläasteita

Koulut voivat seurata esitystä toukokuussa myös verkon kautta

Tähtitanssijan työstään juuri eläkkeelle jääneen Minna Tervamäen yläasteikäisille katsojille luoma tanssiteos saa ensi-iltansa 4. toukokuuta Alminsalissa. Ammattilaisten joka-aamuisen treenitunnin kulkuun perustuva teos balettitankoineen, piruetteineen ja hyppyineen on saanut nimen Tanssimatsi. Kevään esityksissä Minna Tervamäen rinnalla tanssivat Kansallisbaletin tanssijat Sari Ikonen, Emmi Pennanen, Juntaro Coste ja Nicol Edmonds.

Minna Tervamäen mukaan tanssi on usein jonkinlaista matsia. "Se on kilpailua vaikeiden liikkeiden ja omien rajojen kanssa, mutta myös kilpailua koetanssissa työpaikoista ja uusista rooleista. Tämä teos sijoittuu juuri koetanssitilanteeseen - mutta tässä matsissa pysyy kuitenkin pilke silmäkulmassa." Tanssimatsin liikekieli perustuu klassiseen balettiin, mutta hyödyntää aineksia myös salsasta, show dancesta ja hip hopista - ja ennen kaikkea jokaisen tanssijan omasta tanssin ilosta. "Kilpailusta huolimatta kaikkia tanssijoita yhdistää rakkaus tanssiin, ilmaisun ilo ja heittäytyminen näyttämön taianomaiseen maailmaan."

Esityksiä on toukokuussa kaikkiaan viisi, ja lisää on luvassa syksyllä, jolloin Tanssimatsi nähdään Alminsalin lisäksi myös Pohjois-Suomen yläasteilla. Kiertuepaikkakuntien joukossa ovat muun muassa Raahe, Kolari, Kittilä ja Inari.

Tanssimatsi pyrkii kuitenkin tavoittamaan vieläkin laajemman yleisön: kaikilla Suomen yläasteilla on mahdollisuus katsoa esitys maksutta Kansallisoopperan verkkosivuilla 7.-30. toukokuuta välisenä aikana, koululle itselleen sopivana ajankohtana. Tarkemmat ohjeet löytyvät 2. toukokuuta alkaen Kansallisoopperan verkkosivuilta osoitteesta www.ooppera.fi/palvelut/yleisoyhteistyo.

Tanssimatsin myötä juhlitaan Kansallisoopperan 20 vuotta täyttävää yleisöyhteistyötoimintaa. Yleisöyhteistyö tuottaa esityksiä mm. juuri lapsille ja nuorille. Pyrkimyksenä on löytää myös uusia tapoja tavoittaa niitä yleisöryhmiä, jotka ovat vakiintuneiden toimintamuotojen tavoittamattomissa.

Katso esittely