Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

3.2.2012

Lapsille tanssia, oopperaa ja työpajoja Kansallisoopperassa

Kansallisoopperan talvi tarjoaa lapsille monipuolisesti nähtävää, kuultavaa ja koettavaa. 5–6-vuotiaille on tarjolla taidetuokioita, jotka innostavat oman tekemisen kautta oopperaan ja balettiin liittyvien eri taiteenlajien pariin.

Lasten taidetuokiot käynnistyivät Oopperan lämpiössä jo alkutalvesta musiikin, teatterin ja puvustuksen parissa. Kevään ajan jatketaan kuukausittain vaihtuvilla teemoilla: puolentoista tunnin taidetuokioissa perehdytään vuoroin tanssin, maskeerauksen, musiikin ja lavastuksen maailmaan. Myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan puuhaamaan.

Myös suositut 4-8-vuotiaille suunnatut esitykset jatkuvat oopperan lämpiössä. Helmikuussa tutustutaan Sormiradio-robottiin ystävineen Thomas Rydbergin lämminhenkisessä tanssiseikkailussa Nimeni on Sormiradio. Teos kertoo kahden erilaisen hahmon ystävyydestä. Oopperataloon on eksynyt Sormiradio-niminen robotti, jota Oopperan ystävällinen huoltomies päättää auttaa. Käsistään kätevän huoltomiehen rakentamalla matkustimella kaksikko suuntaa kohti uusia ja outoja maailmoja Sormiradion alkuperää etsiessään. Teoksen visualisoinnista vastaa Jaakko Pesonen, ja musiikkina kuullaan niin Kraftwerkia, The Jacksonsia kuin J. S. Bachiakin. Rooleissa nähdään Suomen Kansallisbaletin tanssijat Tomi Blåberg, Özen Erdinc ja Riina-Kaisa Huovila sekä GLIMS & GLOMS dance companysta tuttu Simo Heiskanen.

Maaliskuussa 4-8-vuotiaita kutkuttaa oopperasatu KadosKissa, jossa selvitellään kissakreivi Forellin kadonneen pojan kohtaloa ja hovimestari Sellovaaran luihuja juonia. Erja Alanderin käsikirjoittamassa ja ohjaamassa KadosKissassa soi hilpeä kimara oopperan helmiä uusituin tekstein. Tarinassa on kosolti vauhtia, valeasuja ja vaarallisia käänteitä, mutta taatusti sopuisa loppu. Musiikin on sellolle ja harmonikalle sovittanut Veli Kujala, ja lavastuksesta vastaa Tarmo Tanttu. Rooleissa laulavat Ville Salonen, Riku Pelo ja Anu Hostikka.

 

Nimeni on Sormiradio 

Lasten taidetuokiot 

KadosKissa