Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

24.1.2012

Kansallisbaletin Don Quijoten kevään esityksissä uusia kasvoja

Balettiklassikko palaa ohjelmistoon mm. Salla Eerolan tähdittämänä

Syyskaudella suuren suosion saanut balettiklassikko Don Quijote palaa Suomen Kansallisbaletin kevätkauden ohjelmistoon viidellä esityksellä. Kevätkaudella teoksen pääparina nähdään Salla Eerola ja Jaakko Eerola. Salla Eerola palaa rooliin vuosien tauon jälkeen, sillä hän tanssi Kitrin roolissa menestyksekkäästi viimeksi vuonna 2006. Kevätkauden toisessa osajaossa pääparina nähdään puolestaan jo syyskaudella yleisön hurmanneet nuoret tanssijat Maria Baranova ja Michal Krčmář.

Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Mercedeksenä Petia Ilieva ja Minna Tervamäki, Espadana Wilfried Jacobs ja Nicholas Ziegler, Don Quijoten roolissa Jarkko Niininen ja Kare Länsivuori sekä Sancho Panzana Antti Keinänen ja Frans Valkama. Orkesteria johtaa Aivo Välja.

Alun perin Marius Petipan luoma koreografia Ludvig Minkuksen musiikkiin pohjautuu Miguel de Cervantesin espanjalaiskylään sijoittuvaan romaaniin 1600-luvulta. Romaanin keskeiset henkilöt Don Quijote ja Sancho Panza ovat mukana baletin kehyskertomuksessa, kun teoksen keskiöön ovat nousseet nuoret rakastavaiset Kitri ja Basilio. Kansallisbaletissa nähtävän koreografian on toteuttanut maailmankuulu ranskalaiskoreografi Patrice Bart alkuperäisen Petipan koreografian pohjalta. Espanjalaisten tanssien Fandangon ja Boleron sommittelusta on vastannut kastanjettimestari ja flamencotaituri José de Udaeta.

Katso esittely