Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

9.1.2012

Mikko Franck debytoi New Yorkin Metropolitanissa

Suomen Kansallisoopperan taiteellinen johtaja ja ylikapellimestari Mikko Franck debytoi tiistaina 10. tammikuuta New Yorkin Metropolitan-oopperassa.

Hän johtaa tammikuun aikana yhteensä kuusi Giacomo Puccinin Tosca-oopperan esitystä.

Kyseessä on Luc Bondyn ohjaama produktio, jossa myös Karita Mattila on aiemmin vieraillut. Tällä kertaa Toscan roolissa laulaa Patricia Racette, Cavaradossin roolissa vuorottelevat Roberto Alagna ja Aleksandrs Antonenko, ja Scarpian roolissa George Gagnidze ja James Morris.

"Parin viikon pituinen, tiivis harjoitusjakso on mennyt hyvin, ja miehitys on huippuluokkaa, kuten Metropolitanissa on tapana", kertoo Mikko Franck ennen kenraaliharjoitusta. "On ollut myös kiinnostavaa nähdä, miten tässä talossa toimitaan. Samalla näkee myös selkeämmin millaisia vahvuuksia ja vielä hiottavia asioita oman talon toiminnassa on."

Toscan ensimmäisen esityksen voi kuunnella suorana live stream -lähetyksenä Metropolitanin nettisivuilla osoitteessa http://www.metoperafamily.org/stream.aspx (lähetys Suomen aikaa 11.1. klo 02.30).

Seuraavan kerran Mikko Franck johtaa Kansallisoopperassa helmikuussa, jolloin hän nousee oman orkesterinsa eteen kahdessa konsertissa. 8.2. kuullaan valikoima yleisöäänestyksessä valittuja suosikkiaarioita, ja 10.2. Oopperaorkesterin solistiksi nousee suomalaisen kevyen musiikin supertähti Paula Koivuniemi.