Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

29.12.2011

Vauhdikas Matka Reimsiin palaa entistäkin ajankohtaisempana

Satiiria eurooppalaisista poliitikoista on jälleen ajanmukaistettu

Kansallisoopperaan palaa teatterikuuluisuus Dario Fon ohjaus Gioachino Rossinin oopperasta Matka Reimsiin. Koska Euroopan kriisin ja sen ratkaisuyritysten monimutkaisuus vetää jo vertoja barokkioopperoiden juonille, oopperan satiirisia tekstejä on jälleen uudistettu. "Kulttuuri tuhoaa talouden. Kreikassa on ollut kulttuuria jo yli kaksi tuhatta vuotta ja katsokaa miten on käynyt!", ilmoittaa Don Profondo 7. tammikuuta alkavissa näytännöissä.

Nobel-palkittu Fo kirjoitti laajat uudet tekstiosuudet jo vuonna 2003 Kansallisoopperassa ensi-iltansa saanutta ohjaustaan varten ja muokkasi oopperasta eurooppalaista politiikkaa irvailevan satiirin. Fon ohjaus nosti Helsingin hetkeksi oopperamaailman keskipisteeseen, kun tuotanto televisioitiin kansainvälisellä taidekanavalla ja ensi-iltaan saapui ennennäkemätön määrä ulkomaisia kriitikoita. Toimintaa pursuva tuotanto on yksi Kansallisoopperan vauhdikkaimpia, sillä lavalla on sirkusmaista sähinää jonglööreineen ja akrobaatteineen.

Matka Reimsiin vaatii peräti 18 solistia. Tällä kertaa ooppera saadaan toteutettua lähes pelkästään kotimaisin voimin. Tasokkaassa solistikaartissa laulavat muiden muassa Essi Luttinen, Hanna Rantala, Marjukka Tepponen, Tiina Vahevaara, Ritva-Liisa Korhonen, Reetta Haavisto, Aki Alamikkotervo, Tuomas Katajala, Hannu Forsberg, Nicholas Söderlund, Jaakko Kortekangas, Markus Nieminen, Juha Eskelinen ja Merja Mäkelä, joka tekee nyt debyyttinsä Kansallisoopperassa.

Matka Reimsiin -oopperan esitykset nähdään Kansallisoopperassa 7.- 26. tammikuuta. Esitykset johtaa Jan Latham-Koenig.

Katso esittely