Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

13.12.2011

Puccinin keveä La rondine hurmaa jälleen Oopperassa

Giacomo Puccinin myöhäiskauden ooppera La rondine palaa Suomen Kansallisoopperan ohjelmistoon 20.

La rondinea säveltäessään Puccini suunnitteli alun perin operettia. Lopputuloksena oli kevyt lyyrinen ooppera, mutta alkuperästä kertovat edelleen valssirytmit ja musiikin ihastuttava keveys. Operettimainen lähtökohta näkyy myös 1800-luvun lopun Pariisiin ja Rivieran seurapiireihin sijoittuvassa tarinassa, jossa pankkiiri Rambaldon ylläpitämä Magda kaipaa todellista rakkautta. Puccini itse nimesi 1917 kantaesitetyn teoksen omaksi suosikikseen koko tuotannostaan.

Ensi kertaa Magdan roolissa laulaa Sirkka Lampimäki. Magdan rakkauden kohteena, tyhjätaskuisena opiskelija Ruggerona vuorottelevat Mika Pohjonen ja italialaistenori Valter Borin.  Muissa rooleissa esiintyvät mm. korealaissyntyinen sopraano Hye-Youn Lee sekä Juha Riihimäki ja Koit Soasepp.

Kansallisoopperan La rondine sai ensi-iltansa vuonna 2002, ja viimeksi se on nähty viisi vuotta sitten. Jussi Tapolan ohjaaman tuotannon on visualisoinut Mark Väisänen, ja koreografiasta vastaa Aita Vuolanto. Esitykset johtaa kapellimestari Pietro Rizzo.

Katso esittely