Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

8.12.2011

Lumikki ja seitsemän tanssivaa kääpiötä

Balettioppilaitos esittää Arja Tervon tulkinnan rakastetusta satuklassikosta

Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitos esittää joulun alla Alminsalissa koreografi Arja Tervon näkemyksen satuklassikosta Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Ensi-ilta on 13.12. ja esityksiä on yhteensä kuusi. Yli 5-vuotiaille suositellut esitykset ovat lähes loppuunmyytyjä.

Kokoillan baletissa tavataan Lumikin lisäksi kaikki tutut hahmot: rakastettavat kääpiöt, jalo prinssi ja ilkeä äitipuoli taikapeileineen - unohtamatta tietenkään hoviväkeä ja moninaisia metsän eläimiä. Mukana on 60 eri-ikäistä tanssijaa, pienimmistä oppilaista ammattiopiskelijoihin.

Käsikirjoituksen on Grimmin veljesten sadun pohjalta laatinut Eeva Tikka, ja musiikkikoosteessa soivat muun muassa Aleksandr Glazunovin, Jules Massenet'n, Gioachino Rossinin ja Léo Delibesin sävelet. Valaistuksen on suunnitellut Vesa Pohjolainen.

"Lumikki ja seitsemän kääpiötä edustaa rakenteeltaan ja liikekieleltään baletin perinteistä muotoa. Harjoitusten ja esitysten myötä nuoret tanssijat saavat mahdollisuuden tutustua juonelliseen balettiteokseen sisältä käsin, koetella taitojaan ja vastata erilaisten miimisten roolien ilmaisulle asettamiin haasteisiin", kertoo Arja Tervo teoksesta, joka sai kantaesityksensä lappeenrantalaisen Tanssiopisto Sonja Tammelan 40-vuotisjuhlissa vuonna 2009.

Arja Tervo on toiminut Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen apulaisrehtorina vuodesta 2009. Arja Tervo työskenteli tanssijana Suomen Kansallisbaletista 1986-2007, ja lisäksi hänellä on pitkä kokemus baletinopettajana ja harjoittajana (mm. Tanssiopisto Sonja Tammela, Keravan ja Lahden tanssiopistot ja Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmä). Opettajan työn ohessa Arja Tervo on tehnyt myös omia koreografioita.

Katso esittely