Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

29.11.2011

Uusia solisteja Kansallisbaletin Pähkinänsärkijässä ja Hiirikuninkaassa

Salla Eerola palaa näyttämölle puolentoista vuoden tauon jälkeen

Suomen Kansallisbaletin ohjelmistoon palaa jälleen 10. joulukuuta joulun ajan kestosuosikki, koko perheen baletti Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas. Pjotr Tšaikovskin musiikkiin pohjautuvan baletin nykyisen koreografian ovat toteuttaneet Toer van Schayk ja Wayne Eagling, jotka ovat sijoittaneet baletin tapahtumat 1800-luvun alun Porvooseen, varakkaan laivanvarustajan perheen kotiin. Yöllä unessaan perheen lapset lähtevät yllätysten täyttämälle matkalle.

Pähkinänsärkijän ja Hiirikuninkaan myötä tähtitanssija Salla Eerola palaa näyttämölle Klaaran roolissa yli puolitoista vuotta kestäneen tauon jälkeen. Lisäksi tänä vuonna Klaaran roolissa debytoi marraskuussa Kansallisbaletissa aloittanut nuori ensitanssija Maria Baranova. Klaarana nähdään myös Petia Ilieva ja Tiina Myllymäki.

Prinssin roolissa Baranovan partnerina nähdään tänä syksynä Kansallisbaletissa aloittanut tšekkiläinen solistitanssija Michal Krčmář, joka vieraili roolissa Kansallisbaletissa jo vuosi sitten. Hänen lisäkseen prinssin roolin tanssivat Jaakko Eerola, Nicholas Ziegler ja Jani Talo. Pähkinänsärkijän roolissa debytoi tällä kaudella brittiläinen Nicol Edmonds, jonka lisäksi roolissa nähdään Samuli Poutanen, Wilfried Jacobs ja Ville Mäki. Orkesteria johtaa Ollitapio Lehtinen.

Lauantaina 10.12. ja 17.12. iltapäiväesitysten jälkeen päälämpiössä järjestetään taiteilijatreffit, joissa lapset ja aikuisetkin pääsevät tapaamaan tanssijoita ja kysymään heiltä päivän esitykseen liittyviä kysymyksiä. Pääosa näytännöistä on jo loppuunvarattu, mutta myyntiin vapautuneita peruuntuneita varauksia voi tiedustella Oopperan lipunmyynnistä. Balettia suositellaan yli 6-vuotiaille.

Katso esittely