Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

10.8.2010

Pohjoismaiset balettioppilaitokset koolla Helsingissä

Pohjoismaisten, kansallisten balettioppilaitosten verkoston neljäs vuotuinen balettiseminaari järjestetään Helsingissä 10.-15. elokuuta. Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen aloitteesta syntynyt seminaari järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007 Helsingissä, jonka jälkeen pohjoismaiset balettiopettajat, -säestäjät ja -opiskelijat ovat tavanneet vuosittain jossain jäsenmaassa.

Koulutustapahtuma on suunnattu Kansallisoopperan balettioppilaitoksen, Kungliga Svenska Balettskolanin sekä Den Norske Opera og Ballets Balletskolen oppilaille. Mukana on myös Svenska Balettskolanin oppilaita Göteborgista. Helsingissä pidettävään seminaariin on ilmoittautunut yhteensä 115 tanssijaa, joista 53 Ruotsista, 39 Norjasta ja 23 Suomesta. Opettajia, pianisteja sekä oppilaitosten hallinnon edustajia on mukana noin 60.

Kurssin ohjelmassa on klassisen baletin tekniikka- ja repertuaariopetusta, nykytanssia ja karakteritanssia sekä kehonhuoltoa. Vierailevina balettiopettajina toimivat Canada National Ballet Schoolin opettajat Carina Bomers ja Laurel Toto, Kööpenhaminan Det Konglige Balettskolenin Ingrid Glindemann, Tukholman Kungliga Svenska Balettskolanin Mats Wegmann sekä ranskalainen ensitanssijatar Marie-Pierre Greve. Nykytanssia opettavat tunnetut suomalaiset ammattilaiset Tarja Rinne, Katri Soini ja Riikka Kekäläinen sekä Mauro Rojas Svenska Balettskolanista Göteborgista. Klassisen baletin opettajille ja pianisteille on tarjolla omaa koulutusta, joka sisältää opetustuntien seuraamisen lisäksi työryhmätyöskentelyä teemalla liike ja musiikki sekä luentoja ja keskustelua psyykkisestä valmennuksesta.

Yhteisen hankkeen tavoitteena on kehittää baletinopetusta, luoda vuorovaikutteinen henkilöstökoulutuksen foorumi sekä pitää yllä vuorovaikutusta koulujen välillä. Yhteistyö antaa mahdollisuuden kansainvälisten vaikutteiden hyväksikäyttöön opetuksessa ja oppilaitosten opetussuunnitelmissa. Yhteistyö lisää myös kulttuurien tuntemusta, hyödyntää monikulttuurisuutta oppimisessa ja tukee koulutuksen työelämävastaavuutta.

Lisätietoja:

Rehtori Hannele Niiranen
Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitos
p. (09) 4030 2415
hannele.niiranen[at]operafin.fi