Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

16.9.2011

Kolmen oopperan ilta liikuttaa ja naurattaa

Puccinin harvoin nähty triptyykki tarjoaa väkevää draamaa ja hulvatonta farssia

Giacomo Puccinin kolmen oopperan kokonaisuus Il trittico kuultiin kokonaisena Kansallisoopperassa ensimmäisen kerran vasta tämän vuoden toukokuussa, runsaat 90 vuotta kantaesityksensä jälkeen. Triptyykin osista Il tabarro ja Gianni Schicchi oli nähty eri yhteyksissä Kansallisoopperassa jo aiemmin, mutta Suor Angelicaa ei koskaan ennen tätä vuotta.

Puccinin ajatuksena oli säveltää kokonaisuus, jonka osat vastaavat helvettiä, paratiisia ja kiirastulta - ja tuloksena on nelituntinen kattaus kolmesta täysin erilaisesta oopperasta. Kokonaisuuteen sisältyy myös Puccinin ainoa koominen ooppera Gianni Schicchi - tosin senkin huumori pyörii kuolleen miehen ruumiin ja hänen testamenttinsa ympärillä, kuten inhimillisen kärsimyksen mestarilliselta kuvaajalta voi odottaa.

 Il Tritticon syksyn esitykset nähdään 26. syyskuuta ja 13. lokakuuta välisenä aikana. Triptyykin jokaisella osalla on eri ohjaaja. Johanna Freundlich on ohjannut vaikuttavan ja hartaan Suor Angelican ja Katariina Lahti dramaattisen tehokaan Il Tabarron.  Gianni Schicchi on Ville Saukkosen ohjaamana hulvattoman mielikuvituksellinen farssi. Kaikkien oopperoiden lavastus on Mark Väisäsen käsialaa. Solisteina vierailee suomalaisia ja kansainvälisiä huippulaulajia kuten Olga Romanko, Elisabet Strid, Hannu Niemelä, Mihail Agafonov ja Roberto di Candia. Esitykset johtaa Mikko Franck.     

Katso esittely