Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

12.9.2011

Veren häät ja Scheherazade Kansallisbaletin syksyssä

Kahden teoksen ilta vie traagiseen espanjalaiskylään ja sadunhohtoiseen Lähi-itään

Suomen Kansallisbaletin syyskauden ohjelmistoon palaa kahden teoksen ilta Veren häät ja Scheherazade, joka vie katsojan kahteen erilaiseen rakkaustarinaan.

Espanjalaisen Federico García Lorcan näytelmään pohjautuva Veren häät kertoo traagisen tarinan morsiamesta, joka hylkää sulhasensa ja turvallisen elämänsä ja päätyy salaperäisen Leonardon matkaan tuhoisin seurauksin. Bernin balettia johtavan Cathy Marstonin koreografian symboliikkaa täydentää Jon Bausorin vaikuttava lavastus ja Erika Turusen puvut. Musiikin teokseen on säveltänyt Dave Maric.

Leonardon roolissa nähdään Samuli Poutanen ja Jarkko Lehmus, morsiamen roolissa Johanna Nuutinen ja Terhi Räsänen. Koskettavan roolin sulhasen äitinä tanssivat Minna Tervamäki ja Anastasia Dunets.

Kansallisbaletin taiteellisen johtajan Kenneth Greven Scheherazade vie katsojansa Tuhannen ja yhden yön tarujen ihmeelliseen maailmaan. Kuningas pettyy lempivaimonsa Zobeiden uskottomuuteen ja menettää kykynsä rakastaa. Kaunis ja peloton Scheherazade ei halua alistua kuninkaan julmuudelle, vaan päättää kertoa kuninkaalle tarinoita yö toisensa jälkeen. Michel Fokinen alkuperäinen koreografia Nikolai Rimski-Korsakovin vaikuttavaan musiikkiin kertoo vain tarinan lähtökohdat, mutta Greve vie koreografiansa halki satumaisten tarinoiden kirjan kannesta kanteen. Tülay Schakirin lavastus ja Anna Kontekin puvut luovat näyttämölle itämaisen eksotiikan tunnelman.

Scheherazaden roolissa vuorottelevat Julie Gardette ja Tiina Myllymäki ja kuninkaan roolissa nähdään Wilfried Jacobs ja Nicholas Ziegler. Orkesteria Veren häissä ja Scheherazadessa johtaa Petri Sakari.

 Katso esittely