Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

5.9.2011

Yleisönsuosikki Carmen palaa Kansallisoopperaan

Georges Bizet’n klassikko on esitetty lähes 500 kertaa

Carmen on esitetty Kansallisoopperassa ennen tätä syksyä lähes 500 kertaa, useammin kuin yksikään toinen ooppera. Eikä syyttä, sillä Carmen on Kansallisoopperan yleisökyselyissä äänestetty suosituimmaksi oopperaksi. Carmenin suosion syynä on musiikki, josta myös monet muutkin kuin säännölliset oopperakävijät tunnistavat monia kuuluisia kohtia. Carmenin Habanera on villin ja vapaan rakkauden ilmaus, härkätaistelija Escamillon Toreadorin aaria on ryöpsähtelevän itseluottamuksen aaria, kun taas Don Josén Kukkaisaaria on oopperakirjallisuuden suuria tenorikappaleita.

Solistikaartiin kuuluu useita nimekkäitä laulajia, jotka tekevät ensivierailunsa Kansallisoopperassa. Carmenin nimiroolissa nähdään Fredrika Brillembourg ja Matilda Paulsson. Escamillon roolia esittävät Tommi Hakala ja Anton Keremidtchiev. Don Joséna vuorottelevat István Kovácsházi ja Mathias Zachariassen.  Micaëlan roolissa vuorottelevat Mari Palo ja Sirkka Lampimäki.

Tuotannon on ohjannut ranskalainen Arnaud Bernard, joka on sijoittanut esitykset 1930-luvun Espanjaan, ristiriitojen täyttämiin hetkiin ennen sisällissodan alkamista. Näyttävän visuaalisen tuotannon lavastuksen on suunnitellut Alessandro Camera, valaistuksen Patrick Méeüs ja puvut Carla Ricotti.

Carmenin syksyn esitykset alkavat lauantaina 17. syyskuuta ja jatkuvat 20. lokakuuta asti. Esitykset johtaa Kari Tikka.

 

Katso esittelyteksti