Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

30.8.2011

Bits & Pieces Alminsalissa:

Kuuden teoksen nykytanssi-ilta avaa Kansallisbaletin kauden

Suomen Kansallisbaletin uusi kausi käynnistyy kuuden nykytanssiteoksen illalla Bits & Pieces Alminsalissa 9. syyskuuta alkaen. Illan ensimmäisenä teoksena nähdään Lontoossa pitkään työskennelleen ja opiskelleen Satu Tuomiston koreografia Lähellä. "Halusin lähteä tekemään lämpimiä ja läheisiä duettoja täynnä mielihyvää ja onnea, mutta joissa silti olisi intohimon energiamäärää hempeilyn sijaan", Tuomisto kuvaa teoksensa lähtökohtia. "Jukka Pojan musiikissa on tunnetta ja voimaa kauniisti solmittuna herkkyyteen ja avoimuuteen." Tuomisto on toiminut keväästä 2011 JoJo Oulun tanssin keskuksen taiteellisena johtajana.

Toisena teoksena nähdään tšekkiläisen koreografin, Prahan Kansallisbaletin taiteellisen johtajan Petr Zuskan koreografia Lyrical. Zuska on ammentanut sisältöä koreografiaansa mm. kansanperinteestä ja -runoudesta. Robert Sher-Machherndlin duetto Bach 260 Minna Tervamäelle ja itselleen saa Euroopan kantaesityksensä. Sher-Machherndl ja Tervamäki ovat ihastuttaneet suomalaisia jo aiemmin duetolla Liquid Space; nyt nähtävässä teoksessa Bach 260 kuullaan Bachin ja Alva Noton musiikkia.

Belgialaisen Annabelle Lopez Ochoan koreografia Before After Marc van Roonin musiikkiin on kantaesitetty Hollannin Kansallisbaletissa vuonna 2002. Teos on nähty myös mm. Yhdysvalloissa, Ruotsissa ja Espanjassa. Itzik Galilin The Sofa on valloittanut suomalaiskatsojat jo aiemmin mm. Dance with Dancers -klubi-illassa. Vauhdikas teos kolmelle tanssijalle tuo hyvän mielen hauskoine käänteineen. Illan päättää Johanna Nuutisen X-it, joka sai kantaesityksensä Kansallisbaletissa Pahkinen-Rankanen-Nuutinen -illassa viime keväänä. Kansallisbaletin tanssijana työskentelevän Nuutisen teoksessa yhdistetään yllättävällä tavalla elävää esitystä ja videoprojisointeja.

Bits & Pieces

Katso esittelyteksti

Satu Tuomisto: Lähellä

Petr Zuska: Lyrical

Robert Sher-Machherndl: Bach 260

Annabelle Lopez Ochoa: Before After

Itzik Galili: The Sofa

Johanna Nuutinen: X-it