Siirry suoraan sivun sisältöön

Näytä tiedotteet aiheen mukaan
Näytä tiedotteet vuoden mukaan
Näytä kaikki tiedotteet

Näytä kaikki tiedotteet

3.8.2011

Kansallisoopperan kausi käynnistyy lähes loppuunmyydyllä Ring-sarjalla

Suomen Kansallisoopperan syyskausi käynnistyy 5. elokuuta Richard Wagnerin Nibelungin sormus -sarjalla. Suurtuotannon neljä osaa Reininkulta, Valkyyria, Siegfried ja Jumalten tuho esitetään kahteen otteeseen Leif Segerstamin johdolla.

Nibelungin sormus on Kansallisoopperan kaikkien aikojen mittavin tuotanto. Götz Friedrichin ohjaama ja Gottfried Pilzin lavastama oopperasarja nähtiin ensimmäisen kerran kokonaisuutena vuonna 2000. Sen jälkeen Kansallisooppera on esittänyt koko sarjan kuusi kertaa.

Ringin myötä Kansallisoopperassa vierailee ensi kertaa useampi maailmalla tunnettu Wagner-laulaja. Catherine Foster on laulanut Brünnhilden roolin aiemmin Hampurissa ja Weimarissa, ja tulevien Ring-kiinnitysten joukossa ovat Barcelona, Amsterdam ja Riika. Wotanina ja Vaeltajana laulaa norjalainen Terje Stensvold, joka on esittänyt rooleja mm. Wienin valtionoopperassa ja Berliinin Deutsche Operissa. Siegfried on Jürgen Müller, joka on esiintynyt mm. Baijerin valtionoopperassa ja Dresdenin Semperoperissa. Mimen roolissa nähdään Colin Judson, joka on esiintynyt mm. Lontoon Covent Gardenissa ja Berliinin valtionoopperassa.

Suomalaissolisteista Lilli Paasikivi laulaa Frickan ja Waltrauten roolit ensimmäistä kertaa Kansallisoopperassa. Paasikivi on aiemmin vieraillut Frickan osassa Hampurin valtionoopperassa sekä Aix-en-Provencen festivaaleilla. Muissa Ringin päärooleissa laulavat mm. Kirsi Tiihonen, Jyrki Anttila, Jyrki Korhonen, Esa Ruuttunen, Matti Salminen ja Jorma Silvasti.

Ensimmäisen syklin esityksiin 5.8.-3.9. on vielä rajallinen määrä lippuja jäljellä, mutta toinen sykli 5.-11.9. on loppuunmyyty Siegfriediä lukuun ottamatta.

Richard Wagner: Nibelungin sormus
Sarja I: Reininkulta 5.8., Valkyyria 13.8., Siegfried 24.8., Jumalten tuho 3.9.
Sarja II: Reininkulta 5.9. (LM), Valkyyria 7.9. (LM), Siegfried 9.9., Jumalten tuho 11.9. (LM)
Liput yksittäisiin esityksiin 30-95 e, sarjaliput 120-361 e (Lippupiste ja Oopperan lipunmyynti)

Lehdistötiedote 2.8.2011